Szacuny
11184
Napisanych postów
52125
Na forum
26 lat
Przeczytanych tematów
57816
ile kto wytrzyma z was bez oddechy z pełnymi płucami powietrza? Ja wczoraj leżąc dodawałem o 5 sekund i miałęm 85sekund. Ostatni raz jak sobie tak mierzyłem to było z 2 lata temu i wtedy miałem 65 sekund.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
22
standard to około 130 sekund,ale rekord 185 sekund.Pod koniec jest troche trudniej bo organizm domaga się świerzego powietrza:)Trzeba się przyzwyczaić do tych skurczów. pzdr
Szacuny
2
Napisanych postów
3206
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
15084
1:55 min. Ale sądze że mógłbym więcej gdyby nad tym poćwiczyć. Poza tym mam zawsze wrażenie że jak przytrzymam za długo to zemdleję (raz mi się tak już zdarzyło, chyba zbyt uparty jestem )
Szacuny
11184
Napisanych postów
52125
Na forum
26 lat
Przeczytanych tematów
57816
a czy takie wstrzymywanie oddechy nie powoduje obumieranie tych jomurek mieśmiowych, albo tych w muzgu? bo kiedyś gdzieś to tak słyszałem ,chyba, i jak tak was pod koniec oddechu zaczyna żucać tak lekko to na dlugo sobie tak pozwalacie, bo ja tylko na 5 sekund ,dużej to się pękam
A o bezdechu(sennym) kiedys juz pytalem w dziale o ile dobrze pamietam fitness i wypowiedzialo sie tam kilku expertow na ten temat jak znajde to podam linka
on ircnet: #misiaczki
**Moderator Dzialu Sporty eXtremalne**
Szacuny
11184
Napisanych postów
52125
Na forum
26 lat
Przeczytanych tematów
57816
wczoraj wstrzymałem na łużku na 2.05min.
no tylko ja nieumiem pływać
jakoś się nie nauczyłęm jak byłem mały, a potem to już tylko odkładałem do następnego lata. I tak jest do dzisiaj. bo taki stary koń jak ja miałby się uczyć pływać na basenie , ale by była wwioszka
Szacuny
11
Napisanych postów
2470
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
14730
a jak mozna cwiczyc wstrzymywanie oddechu??
zawsze trzymac do maksa czy mzoe jakos seriami bo sie nie znam
mój rekord jest mały :1 minuta i 5 sekund ale jestem jeszcze młody(12 lat)
wiec to chyba przez to