WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Bóle kręgosłupa,rwa kulszowa,drętwienie kończyn?? zajrzyj tutaj!!

temat działu:

Zdrowie i Uroda

Ilość wyświetleń tematu: 185400

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 292 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 8519
widzę,że nawet wróżbiarstwo :D..fajnie..

Zapraszam na pierwszy lepszy oddział neurochirurgii,
popytać się,porozmawiać i wszystko się wyjaśni.
Dla niewtajemniczonych,tak pacjenci "kręgosłupowi" są czesto,po pomocy j.w napisala przedmóczyni nastawiaczy/nastawiaczek kręgów i uwalniaczy/uwalniaczek uciśnietych nerwów.Tylko biedni nie mogą nic z tym zrobić, przecierz przyszli dobrowolnie wiedząc o konsekwencjach(brak ubezpieczenia nastawiacza,wiedzę i umiejętności przecierz odziedziczył w genach).

ps.wystarczy w internecie poszukać było troszkę tego :D.

Z mojej strony mogę tyle dodać ,że od roku 2012 prowadzenie jakiejkolwiek działalności medycznej będzie wymagane wykształcenie w tym kierunku.Także miejmy nadzieje ,że skończy się samowolka jaka panuje obecnie.Każde tego typu usługi będą ścigane.Więc jak ktoś chce ma jeszcze czas z tego skorzystać w zgodzie z prawem(omijając go :D).Spieszmy się..

do AWA17:
hmm.teraz na to patrze po raz kolejny i,i....i to jest prowokacja hehe.Przyznaje się poniosło mnie,dałem się nabrać.Ten kunszt słów,ta ironia,sarkazm,metafora.Gratuluje

edit:
literówki :)

Zmieniony przez - ogry w dniu 2008-12-23 21:41:42
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 5 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13
ciężko kolege zrozumiec, prosze o troszke prostrze słówka i bardziej zrozumiałe
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 0
Witam
Widzę ,ze dużo ludzi ma tego typu problemy ale jak juz gdzies widzialem przyczyny moga byc inne.Poniżej opisuję moj problem.Prosze o jakas rade.Z gory dziekuje.
Trenuję akrobatyke w skrocie XMA.Kiedys po treningu podczas np wygiecia kregoslupa choc nei zawsze w tej samej pozycji czuje jakby ktos ukłuł mnie igła w dolna czesc plecow (tj bodajze odcinek ledzwiowy).Ból ten czuje rowniez podczas podnoszenia roznych ciezszych rzeczy z ziemi podczas wyprostowywania ciala.Chcialbym jka najszybciej wrocic do pelni sił.Wiem ,ze pewnie nei bedzie to takie proste ,moze nawet niemozliwe ale prosze o jakies rady i wmiare przystepne wytlumaczenie mojeog przypadku:P.
1
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2
do hingisa 22,proszę podaj dokładniejsze namiary na DRAWSKO-chodzi mi o kręgarza
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7
Witam.Hinglin22 dalbys namiary na ta pania ktora nastawia kregi w woj.lubelskim od paru miesiecy boli mnie noga teraz bol plecow do tego dochodzi dretwienie reki,jak mozna to prosze o szybka odpowiedz.Z gory dziekuje.Pozdrawiam.
1
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 15
Mnie bardzo pomogły masaże na łóżkach masujących takimi rolkami, które są podgrzewane. Polecili mi to znajomi i sie sprawdziło.
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1
mnie bardzo pomogla zmiana poduszki. Wczesniej spałem na tradycyjnym jaśku i dretwialy mi konczyny bo uciskalem jakies nerwy. Teraz mam taka specjalna poduszke z gryka w srodku i o wiele lepiej sie wysypiam i nie mam problemow z kregoslupem. Polecam - gryka dobra na wszystko :P Pozdro
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 5
Witam

Mam wysunięty dysk 4,5 mm, uciska na nerw kulszowy. Ból promieniuje do prawej nogi. Mi pomogł lek Mydocalm Forte (3 razy mocniejszy od Mydocalm) przez 2 tygodnie. Następnie zabiegi fizykoterapia: pole magnetyczne (10 razy), laser (10 razy), jonoforeza z lidokainą (lek przeciwbólowy na receptę, na zamówienie w aptece). Leżenie 3 tygodnie na podłodze też pomaga, w pozycji embrionalnej, czyli na boku z podkurczonymi nogami. Basen pływanie na plecach, jazda na rowerze, szybkie spacery. Byłem u wielu kręgarzy, masażystów z marnym skutkiem, objeździłem wszystkich znanych i polecanych. Rwa kulszowa to choroba paskudna, bo jak się z niej wyjdzie, to ona po jakimś czasie wraca. Neurochirurg powiedział, że i tak na stole wyląduje, to tylko kwestia czasu. Nie wiem co robić? Dać zoperować, czy nie?
Zależy mi na opini osób, które są np. 3 lata po operacji, wyciecia dysku i wstawienia stabilizacji. Pozdrawiam Wojtek
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1 Wiek 62 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2
ogry,
nie do końca masz niestety rację - mylisz pojęcia, opierając się wyłącznie osiągnięciami neurochirurgii i kpiąc z tego, czego nie znasz (pewnie nie miałeś okazji) czyli z chiroterapii (prościej - kręgarstwa).
Zgadzam się, że jest pewnie sporo samozwańczych szarlatanów w tej dziedzinie, jednak istnieje sporo gabinetów prowadzonych przez wykwalifikowanych terapeutów. Najważniejsze jest to, jakie doświadczenie posiada kręgarz. Zapewniam Cię, że doświadczony kręgarz niejednokrotnie może bardziej(i przede wszystkim prościej) pomóc niż neurochirurg.
Mam problemy z kręgosłupem od kilkunastu lat i zdążyłem spróbować wielu form leczenia - zarówno wśród kręgarzy jak i neurologów czy ortopedów. Muszę przyznać, że zabiegi chiroterapeutyczne - czyli nastawianie kręgów przez kręgarza przynoszą najlepsze efekty (w moim przypadku). Korzystałem z usług bardzo doświadczonego, dyplomowanego magistra rehabilitacji o specjalności kręgarstwo i jeździłem na zabiegi do Szczecina około 300km. Po każdej wizycie wychodziłem jak nowo narodzony. Trudno mi odnieść się do kręgarzy, którzy nie posiadają odpowiedniego wykształcenia, jednak myślę, że najważniejsze w tej kwesti jest doświadczenie danej osoby a nie sam dyplom - od jakiegoś czasu nie jeżdżę już do terapeuty, lecz proszę o nastawienie kręgosłupa żonę lub syna. Skoro ja potrafiłem się tego skutecznie nauczyć bez zdobycia w tym kirunku żadnego wykształcenia, to myślę że może tego dokonać każdy
Nie jest to równoznaczne z bezkrytycznym polecaniem przeze mnie usług oferowanych przez samozwańczych kręgarzy - każdy powinien pamiętać, że to jego kręgosłup i jego zdrowie, jednak jestem przekonany o tym, że profesjonalne kręgarstwo jest naprawdę skuteczną metodą w schorzeniach kręgosłupa i w większości przypadków może stanowić alternatywę wobec metod chirurgicznych.
pozdrawiam życząc zdrówka
1
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 253 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1234
jezeli dretwieja Ci konczyny najcesciej sa to palce brak czucia w konczynach noga reka
to dysk Ci uciska na nerw w kregoslupie idz do ortopedy lub najlepiej do kreglarza aby Ci nastawil dysk ledzwiowy bodajze nie pamietam duzo ze szkoly o kwestii kregoslupa :D

Pomogłem? daj SOGa ;*

Zajmuje się pomaganiem ludziom w problemach zdrowotnych
masz pytanie odnośni Twojego zdrowia? pytaj!
Postaram się pomóc i odpowiednio Cie pokierować co masz zrobić

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Studia tatoo w wawie.

Następny temat

Chcę zapuścić włosy-jakie fryzury,strzyżenie?

electro
Polecane artykuły