WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

23 października - UFC Fight Night 196: Paulo Costa vs Marvin Vettori

temat działu:

Scena MMA i K-1

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2592

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 2576 Napisanych postów 23357 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 337410

Menadżerowie są zgodni w kwestii zestawienia walki Paulo Costa vs Marvin Vettori

Menadżerowie Ali Abdelaziz i Wallid Ismail zgodzili się, aby ich zawodnicy Marvin Vettori i Paulo Costa zmierzyli się w kolejnej walce.

Brett Okamoto z ESPN rozmawiał z Ismailem, menadżerem Paulo Costy, który powiedział, że jego podopieczny chce walki z Marvinem Vettorim. Niedługo po tym jak pojawiła się informacja, że Costa chce walczyć z Vettorim, menadżer Vettoriego, Abdelaziz odpowiedział, że chcą tej walki.

Brett Okamoto
„Zapytałem menadżera MMA Wallida Ismaila o aktualizację w sprawie Paulo Costy. Powiedział, że walka, którą chce zrobić i na którą naciska UFC to starcie z Marvinem Vettori. Obaj uprawiają między sobą trash talk, fajny pojedynek. Wallid próbuje doprowadzić do tego ze swojej strony.”

https://twitter.com/bokamotoESPN/status/1417251402829553664?s=20

Odpowiedź ze strony Abdelaziza była klarowna:

Ali Abdelaziz
„Jesteśmy gotowi, trzeba po prostu zadzwonić do Mick’a Maynarda.”

https://twitter.com/AliAbdelaziz00/status/1417261154087305216?s=20

Costa to obecnie numer #2 w rankingu wśród pretendentów do tytułu wagi średniej w UFC. Nie walczył od jesieni zeszłego roku, kiedy to został znokautowany przez mistrza wagi średniej Israela Adesanyę, a walki z Robertem Whittakerem i Jaredem Cannonierem nie doszły do skutku w tym roku. Teraz, gdy Costa naprawił swoje problemy z UFC w kwestii wynagrodzenia, wygląda na to, że jest gotowy do powrotu do Oktagonu, a gdy to nastąpi, chce Vettoriego.

Zajmujący #4 miejsce w rankingu Marvin Vettori, podobnie jak Costa, również przegrał z Adesanyą, ale przynajmniej udało mu się przejść pełny pięciorundowy dystans. W związku z tym, że Vettori i Costa przegrali z Adesanyą, walka między nimi ma sens, biorąc również pod uwagę ich pozycję w dywizji. Z pewnością miałoby to sens, gdyby walczyli w pięciorundowym pojedynku wieczoru.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14809 Napisanych postów 53701 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 403216
I pewnie do tej walki dojdzie

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 2576 Napisanych postów 23357 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 337410

Paulo Costa Instagram

Paulo Costa vs. Marvin Vettori na UFC Fight Night 196

Starcie średnich w rozpisce październikowej gali.

Stacja ESPN poinformowała, że na UFC Fight Night 196 do rywalizacji w klatce powróci Paulo Costa (13-1, 5-1 w UFC, #2 w rankingu UFC). Brazylijczyk podejmie Marvina Vettoriego (17-5-1, 7-3-1 w UFC, #4 w rankingu UFC) w walce wieczoru na przestrzeni 5 rund.

Costa nie walczył od czasu porażki poniesionej w walce z Israelem Adesanyą, Brazylijczyk w walce o pas wagi średniej został znokautowany w drugiej rundzie.

Również Vettori powróci do oktagonu po przegranej z Adesnyą, Włoch przegrał starcie z Nigeryjczykiem na UFC 253. Wcześniej Marvin zanotował świetną passę pięciu kolejnych zwycięstw.

Gala UFC Fight Night 196 odbędzie się 23 października w Las Vegas.
...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Chris Unger/Zuffa LLC

Marvin Vettori chce znokautować Paulo Costę na UFC Fight Night 196: „Jako zawodnik MMA, jestem lepszy”

Marvin Vettori przyznaje, że w przygotowaniach do walki z Paulo Costą brakowało mu animuszu, ale to nie znaczy, że nie ma motywacji.

Po walce z mistrzem wagi średniej Israelem Adesanyą, która zakończyła się przegraną Włocha przez decyzję w czerwcu tego roku, Marvin Vettori powróci do Oktagonu na walkę z Paulo Costą w sobotę w głównym pojedynku wieczoru gali UFC Fight Night 196 w UFC Apex w Las Vegas. To walka pomiędzy dwoma zawodnikami, którzy ostatnio przegrywali z panującym mistrzem. W przypadku drugiej porażki z rzędu, każdy z nich musiałby się wydostać z głębokiego dołka, aby móc liczyć na drugą walkę o tytuł.

Być może właśnie z powodu tak wysokiej stawki o walce pomiędzy Vettorim (17-5-1 MMA, 7-3-1 UFC) i Costą (13-1 MMA, 5-1 UFC) było do tej pory stosunkowo cicho. Ale wraz z nadejściem tygodnia walk, może to się zmienić.

Marvin Vettori
„Czuję, że byliśmy dość cicho w okresie przygotowań do walki. Zobaczymy jak będzie wyglądał tydzień walki” – powiedział Vettori w rozmowie z MMA Junkie. „Nie lubię tego gościa. To nie jest facet, z którym mógłbym się dogadać jako przyjaciel. Wcześniej mówił wiele bzdur, tu i tam. Ale osobiście, nie znam go. Nigdy nic mi nie zrobił, co byłoby dla mnie zbyt osobiste. Mówiąc to, nie potrzebuję osobistych wycieczek, żeby pobić kogoś do nieprzytomności. Nie potrzebuję takich rzeczy, szczególnie by (poradzić sobie) z problemem w klatce.

Widzę to tak, jakby wszyscy moi przeciwnicy mieli coś, czego chcę, niezależnie od tego. Ktokolwiek wejdzie do walki, próbuje powstrzymać mnie przed uzyskaniem tego, czego chcę, więc nie muszę być wściekły, aby po prostu zmasakrować czyjąś twarz.”

W drodze do walki o tytuł, Vettori miał pięć zwycięstw z rzędu przed porażką na UFC 263 z Adesanya, przegraną, którą Vettoriemu wciąż jest trudno zaakceptować. Kiedy patrzy na Costę, który 13 miesięcy temu został skończony przez Adesanyę przez TKO i poniósł pierwszą porażkę w karierze, Vettori jest przekonany, że jest lepszy we wszystkich płaszczyznach od Brazylijczyka.

Marvin Vettori
„Jest dobry w niektórych obszarach uderzania. Bez wątpienia ma siłę w swoim ciosie i zdecydowanie może czymś trafić. Ale czuję, że ogólnie, jako zawodnik MMA, jestem lepszy. Nawet jako stójkowicz, jestem lepszy.

Dam fanom to, czego chcą. Chcę znokautować tego gościa, mocno i nie pozostawiając wątpliwości. Mój umysł jest gotowy, moje ciało jest gotowe, mój duch jest gotowy i jestem po prostu gotowy do walki.”

...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

UFC Fight Night 196: Costa vs. Vettori

Data: 23.10.2021
Miejsce: UFC Apex, Las Vegas, Nevada – USA

Karta główna

Walka wieczoru
185 lbs.: Paulo Costa vs. Marvin Vettori

Co-main event
155 lbs.: Grant Dawson vs. Ricky Glenn

135 lbs.: Jessica-Rose Clark vs. Joselyne Edwards
145 lbs.: Alex Caceres vs. Seungwoo Choi
170 lbs.: Francisco Trinaldo vs. Dwight Grant
205 lbs.: Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

Karta wstępna
185 lbs.: Jun Yong Park vs. Gregory Rodrigues
115 lbs.: Tabatha Ricci vs. Maria Oliveira
185 lbs.: Jamie Pickett vs. Laureano Staropoli
155 lbs.: Khama Worthy vs. Jai Herbert
145 lbs.: Jeffrey Molina vs. Daniel Lacerda
115 lbs.: Livinha Souza vs. Randa Markos
...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Josh Hedges/Zuffa LLC

Paulo Costa nie wypełni limitu wagi średniej przed walką z Marvinem Vettorim

Walka wieczoru sobotniej gali UFC pod znakiem zapytania.

Podczas medialnego dnia przed UFC Fight Night 196, Paulo Costa (13-1, 5-1 w UFC, #2 w rankingu UFC) podał, że obecnie waży prawie 96kg i nie będzie w stanie zejść w piątek do limitu kategorii średniej przed starciem z Marvinem Vettorim (17-5-1, 7-3-1 w UFC, #5 w rankingu UFC).

Paulo Costa
Obecnie moja waga to 96kg. Co się stało wczoraj, mój manager Wallid rozmawiał z kimś od nich, Alim Abdelazizem, to już nie jest zakontraktowane na 185 funtów. To będzie w innej wadze, nie wiem dokładnie w jakiej.

Swój brak profesjonalizmu (i możliwe anulowanie walki) Brazylijczyk próbuje ukryć za możliwością odmowy pojedynku przez rywala.

Paulo Costa
Uważam, że do tej walki dojdzie. Nie dojdzie do niej tylko wtedy gdy on nie będzie chciał walczyć ze mną. Może możemy zrobić catchweight 195 funtów, ale myślę, że zrobienie tej walki w kategorii półciężkiej będzie bardziej ekscytujące dla fanów.

Paulo zapowiedział, że po walce ujawni jakie trudności sprawiły, że nie jest w stanie zrobić limitu dywizji średniej.
Obecnie nie wiadomo czy do walki dojdzie i czy osiągnięto porozumienie odnośnie limitu wagowego.

Dla Costy byłby to powrót do rywalizacji po ponad rocznej przerwie. Brazylijczyk ostatni raz walczył we wrześniu zeszłego roku, wówczas na UFC 253 został znokautowany przez Israela Adesanyę w rywalizacji o pas wagi średniej.

Również Vettori ma za sobą porażkę poniesioną z rąk obecnego mistrza, Włoch przegrał z nim na punkty podczas UFC 263. Wcześniej Marvin zanotował passę pięciu kolejnych zwycięstw pokonując m.in. Kevina Hollanda i Jacka Hermanssona.
...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
serio? Zupełny brak profesjonalizmu. Przed walką z Adsanyą się nachlał, a teraz to
...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Walka Paulo Costa vs. Marvin Vettori odbędzie się zgodnie z planem na UFC Fight Night 196, ale w innej kategorii

Czy walka wieczoru gali UFC Fight Night 196 pomiędzy Paulo Costą i Marvinem Vettorim jest nadal aktualna? Wygląda na to, że tak.

Paulo Costa i Marvin Vettori spotkają się w decydującym starciu w umownym limicie, aby wyłonić kolejnego pretendenta do tytułu i walki z mistrzem wagi średniej Israelem Adesanyą. Zwycięstwo któregoś z nich da mu szansę rewanżu z mistrzem, ponieważ ani Costa, ani Vettori nie odnieśli sukcesu w swoich walkach z Adesanyą na UFC 253 i UFC 263.

W środę po południu podczas dnia medialnego, Costa zdradził, że przekroczył limit 185 funtów i waży 211 funtów (95,7 kg). Walka wieczoru stanęła więc pod znakiem zapytania.

W środę wieczorem Brett Okamoto z ESPN ogłosił, że UFC planuje utrzymać walkę i zestawić ją w umownym limicie 195 funtów.
https://twitter.com/espnmma/status/1450976736351555588?s=20

To nie pierwszy raz, kiedy UFC zrobi walkę wieczoru w kategorii catchweight. Pierwszą walką, która odbyła się w catchweight była walka Rich Franklin vs. Wanderlei Silva 1 w czerwcu 2009 roku. Walka odbyła się w wadze 195 funtów zamiast tradycyjnych 185 funtów.

Costa i Vettori to dwaj czołowi pretendenci do tytułu w dywizji średniej. Costa pokonywał takich zawodników jak Yoel Romero, Uriah Hall czy były mistrz wagi półśredniej Johny Hendricks. Jego bilans to 13-1, z czego 11 z 13 zwycięstw odniósł przez KO/TKO.

Vettori ma w swoim rekordzie 17-5-1 i ma na koncie m.in. nokauty w walkach z Karlem Robersonem, Jackiem Hermanssonem i Kevinem Hollandem.
...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Mike Roach/Zuffa LLC via Getty Images

Waga średnia? Nic z tego. Limity 195 i 198 funtów? Zapomnij. Paulo Costa i Marvin Vettori zawalczą w wadze półciężkiej na UFC Fight Night 196

Paulo Costa nie zawalczy z Marvinem Vettorim w wadze średniej, jak początkowo planowano, nie będzie to również limit 195 ani 198 funtów. Otóż walka wieczoru gali UFC Fight Night 196 odbędzie się w wadze półciężkiej.

W czwartek UFC ustaliło nowe warunki walki pomiędzy Paulo Costą i Marvinem Vettorim, która odbędzie się w wadze 205 funtów. Tym samym Costa (13-1 MMA, 5-1 UFC) straci 20 procent swojej gaży na rzecz Vettoriego (17-5-1 MMA, 7-3-1 UFC).

20-funtów (9,07 kg) ponad limit wagi średniej! Wszystko to po tym, jak Costa oznajmił w środę, że waży około 211 funtów. Podczas gdy nie podał konkretnego wyjaśnienia i przyznał, że może nawet go nie mieć, Costa namawiał UFC, że fani będą mieli lepszą walkę w catchweight.

Paulo Costa
„Myślę, że ta walka dojdzie do skutku – nie dojdzie do niej, jeśli on nie będzie chciał ze mną walczyć” – powiedział Costa podczas środowego dnia medialnego. „Może uda nam się zrobić catchweight. Dziewięćdziesiąt kilo (około 198 funtów), może. Myślę, że zrobienie tej walki (w catchweight) mogłoby być bardziej ekscytujące dla fanów – bardziej eksplozywna walka, bo ja chcę doprowadzić do walki z nim. Może to on chce doprowadzić do walki ze mną. Więc myślę, że w cięższej wadze, może łatwo dojść do nokautu.”

Tymczasem Vettori wydawał się poirytowany, ale ogólnie niezrażony sytuacją. Włoski średni posunął się nawet do stwierdzenia, że jeśli zajdzie taka potrzeba, to zawalczy z Costą w wadze ciężkiej.

Marvin Vettori
„Ostatnią rzeczą, jakiej chcę, to żeby walka została odwołana, więc będę z nim walczył w każdej wadze. Z tym, że trzeba powiedzieć, że on musi trochę pocierpieć robiąc wagę. Każdy z nas przez to przechodzi. To widać. On ma sporą nadwagę.”

Z raportu Bretta Okamoto z ESPN wynikało, że menadżer Vettoriego, Ali Abdelaziz, twierdził, że jego klient nadal chce walczyć z Paulo Costą bez względu na wagę, choć najwyraźniej pojawiły się pewne nieścisłości co do tego, jakiej wagi chce Costa.

Ali Abdelaziz
„Nigdy nie byliśmy zespołem zabijającym walki wieczoru. Nie rozmawiałem z teamem Paulo. Ale Marvin będzie z nim walczył nawet w wadze ciężkiej. Będzie walczył z Francisem Ngannou w sobotę, jeśli to on się pojawi.

Ale najpierw było 195 funtów. Potem przeszło na 198. Nie wiem przez co on przechodzi i nie zamierzam go oceniać. Będziemy walczyć. Marvin chce, żeby stanął do walki.”

https://twitter.com/bokamotoESPN/status/1450951081286987776?s=20
https://twitter.com/bokamotoESPN/status/1450951082608234505?s=20

Kevin Iole z Yahoo Sports potwierdził po rozmowach z szefami UFC, że ostatecznie walka wieczoru UFC Vegas 41 pomiędzy Paulo Costą i Marvinem Vettorim odbędzie się w wadze półciężkiej (205 funtów).
https://twitter.com/KevinI/status/1451390951297929219?s=20 
...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

UFC Fight Night 196: Costa vs. Vettori - wyniki ważenia

Wyniki ważenia przed galą UFC Fight Night 196 UFC Apex w Las Vegas na której walką wieczoru jest pojedynek w wadze półciężkiej między Paulo Costą a Marvinem Vettorim. Oficjalne ważenie rozpocznie się o godzinie 17:00.

Karta główna (godzina 22:00)

Walka wieczoru
205 lbs.: Paulo Costa (204.5) vs. Marvin Vettori (204)

Co-main event
155 lbs.: Grant Dawson (156) vs. Ricky Glenn (155.5)

135 lbs.: Jessica-Rose Clark (135.5) vs. Joselyne Edwards (134.5)
145 lbs.: Alex Caceres (146) vs. Seungwoo Choi (145.5)
170 lbs.: Dwight Grant (170) vs. Francisco Trinaldo (169.5)
205 lbs.: Nicolae Negumereanu (204.5) vs. Ike Villanueva (205)

Karta wstępna (godzina 19:00)
185 lbs.: Jun Yong Park (185.5) vs. Gregory Rodrigues (185.5)
155 lbs.: Mason Jones (156) vs. David Onama (153.5)
115 lbs.: Maria Oliveira (115) vs. Tabatha Ricci (115)
185 lbs.: Jamie Pickett (184.5) vs. Laureano Staropoli (185.5)
155 lbs.: Jai Herbert (155) vs. Khama Worthy (155)
145 lbs.: Daniel da Silva (125) vs. Jeff Molina (125)
115 lbs.: Randa Markos (115) vs. Livinha Souza (115)
135 lbs.: Zviad Lazishvili (135) vs. Jonathan Martinez (135)

Zmieniony przez - Yoshi87 w dniu 2021-10-22 19:02:37
...
Napisał(a)
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

mmajunkie.com

Marvin Vettori przywitał Paulo Costę środkowymi palcami i wyzwiskami podczas konfrontacji twarzą w twarz przed UFC Fight Night 196

Paulo Costa i Marvin Vettori po raz pierwszy stanęli twarzą w twarz podczas ważenia przed galą UFC Fight Night 196 i ku niczyjemu zdziwieniu, zrobiło się gorąco.

Po tym jak obaj zawodnicy zmieścili się w nowym limicie wagi półciężkiej na wczesnym ważeniu, Costa (13-1 MMA, 5-1 UFC) i Vettori (17-5-1 MMA, 7-3-1 UFC) po raz pierwszy stanęli twarzą w twarz przed kamerami.

Biorąc pod uwagę szalony przebieg tygodnia walki, w którym walka została przeniesiona z wagi średniej do półciężkiej, nie było zaskoczeniem, że Brazylijczyk i Włoch mieli sobie wiele do powiedzenia, gdy w końcu stanęli naprzeciw siebie.

Vettori był słusznie zdenerwowany na Costę. Na jego widok pokazał mu dwa środkowe palce, a następnie wykrzyczał wiele przekleństw w kierunku swojego przyszłego przeciwnika, aż do momentu, gdy obydwaj zostali rozdzieleni.
https://twitter.com/ufc/status/1451597181090160640?s=20
https://twitter.com/MMAjunkie/status/1451598825223856135?s=20 
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

20 sierpnia - Bellator 265: Kongo vs Kharitonov

Następny temat

5 listopada - Bellator 270: Patricky Freire vs. Peter Queally 2

electro
Polecane artykuły