SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta redkcyjna do oceny, 77kg

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1978

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
są okey, ale szukaj tych na bazie makreli, sardynek, siemienia, oleju lnianego

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 19 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 356
Ok, co powiecie na cos takiego po poprawkach

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
zamień chudy na półtłusty, twaróg. nie smaż na oliwie, chyba, że te 10g służy Ci do czegoś innego, reszta okey

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 19 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 356
Tzn wlasnie te 10 g mi sluzy do smazenia, zawsze wydawalo mi sie ze na oliwie zdrowiej niz.na rzepakowym
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
to źle Ci się wydawało smaż tylko i wyłącznie na:
- smalec, np. tłuszcz z gęsi, tłuszcz z kaczki
- olej kokosowy
- masło klarowane
- olej rzepakowy

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Nie ma przeciwwskazań do smażenia na oliwie, na szkoleniach Tadzio zaznacza, że oliwa służy jak najbardziej do smażenia oczywiście krótkotrwałego i nie agresywnego.
Ale jestem zdania, że jej walory można wykorzystać w inny sposób, np dodając do sałatki, czy szejka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
myślę, że smażenie mięsa nie zaliczymy do smażenia krótkotrwałego i nie agresywnego, ale może się mylę.

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Kurczaka przeciętnie smaży się około 7-10min Więc to raczej nie jest długotrwałe smażenie
Chyba, że kawał mięch półkilowego wrzucimy bezpośrednio na patelnie. Ja mówię o pokrojonym mięsie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
a najlepiej to w ogóle odpuścić proces smażenia, czy ogólnie obróbki termicznej i spożywać mięsa na surowo, oczywiście nie kurczaka, ale np. wołowinę, czy wątrobę, ogólnie podroby.

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 19 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 356
Dobra chlopaki dzieki za pomoc, i jeszcze ostatnie 2 pytania:
-nie za dużo tłuszczu jak na redukcję?
-nic się nie będzie złego działo jeśli będę zamieniał te dania w kolejności?


Zmieniony przez - kiriku3 w dniu 2016-12-27 13:36:39
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Termogenik a działanie uspokajające

Następny temat

Dieta na studiach (wojskowych)

WHEY premium