Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

dlaczego opalenizna po solarium tak szybko schodzi z twarzy?

Roksi90

Wysłana - 13 sierpnia 2008 16:24    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

juz tydzien nie chodze na solarium i widac ze mam bladszą twarz niz tydzien temu a na rekach i pozostalych miejscach opalenizna jest bez zmian. dlaczego tak jest? czy mozna to jakos zachamowac schodzenie tej opalenizny z twarzy? dodam ze korzystam z solarium ktore jest lezace i nie przebywam dlugo na sloncu

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 sierpnia 2008 16:26 
W większości przypadków polecamy:

Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł
Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

blueeyes

Wysłana - 13 sierpnia 2008 16:26    Edytuj Cytuj
To zalezy od skory. Czasami opalenizna blednie nierownomiernie, ja tez tak mam tyle ze z dekoldem i szyja. A na brzuszku i nogach mam brazowe bardzo dlugo.

i m p o s s i b l e
i s
n o t h i n g
Znawca -

gautatyr

Wysłana - 13 sierpnia 2008 17:00    Edytuj Cytuj
Przeanalizuj co najczęściej myjesz,wycierasz,gdzie zmywasz makijaż itd. i będzie odpowiedź na pytanie ;)

szymon07

Wysłana - 13 sierpnia 2008 17:05    Edytuj Cytuj
wedłóg Twojego rozumowania blueeyes najcześciej myje dekolt

nie pierdOl- ZARZUCAJ!!!!
Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA MOJE BŁEDY WYNIKAJĄCE Z BRAKU SŁOWNIKA ORTOGRAFICZNEGO W DOMU
SPAM [http://www.sfd.pl/-t458742.html]

gautatyr

Wysłana - 13 sierpnia 2008 17:12    Edytuj Cytuj
To logiczny tok rozumowania,wraz ze złuszczającym się naskórkiem schodzi opalenizna.O twarz dbamy stosunkowo bardziej niż o inne części ciała,jak wymieniłem częste mycie,zmywanie makijażu,peeling to wszystko wpływa na złuszczanie naskórka i pozbywanie się opalenizny.Być może niektóre kobiety pod warstwą podkładu itp.po prostu tego nie zauważają w tak znacznym stopniu...

blueeyes

Wysłana - 13 sierpnia 2008 20:06    Edytuj Cytuj
W pewnym sensie masz racje ale nie do konca. Nie myje najczesciej dekoltu i szyi bo jest to raczej rownomierne z innymi czesciami ciala. Chociaz w sumie najwiecej czasu w wodzie sa nogi bo lubie wylegiwac sie w wannie A sa najbardziej opalone. Ale co do twarzy to faktycznie takie zabiegi jak dokladniejsze mycie i peelingi przyczyniaja sie do znikania opalenizny.

i m p o s s i b l e
i s
n o t h i n g
Znawca -

Roksi90

Wysłana - 13 sierpnia 2008 20:23    Edytuj Cytuj
dodam ze jestem facetem

gautatyr

Wysłana - 13 sierpnia 2008 20:30    Edytuj Cytuj
Tylko niech Roksi90 nie za bardzo bierze tego do siebie i nie zaprzestaje mycia Twarzy Wystawiaj twarz na słońce albo czasem wskakuj na samo opalanie twarzy na solarium jeśli Ci to bardzo przeszkadza,o ile masz taką możliwość.Jakiś podkład,puder czy najlepiej ziemia egipska i nikt się nie zorientuje haha.Jak facetem,co teraz wyczytałem i koryguję to jakiś podkład,puder czy najlepiej ziemia egipska odpada

Zmieniony przez - gautatyr w dniu 2008-08-13 20:31:54

blueeyes

Wysłana - 13 sierpnia 2008 20:33    Edytuj Cytuj
spoko

i m p o s s i b l e
i s
n o t h i n g
Znawca -

Maaalinkaa

Wysłana - 13 sierpnia 2008 22:30    Edytuj Cytuj
Zależy to od fototypu skóry i ilości pigmentu w danych partiach ciała. Najprawdopodobniej masz go na twarzy znacznie mniej dlatego efekt po solarium jest mniej trwały. Również kosmetyki mają znaczący wpływ na to. Nie tyle , że częściej myje się twarz jakimiś tonikami czy chociażby samą wodą jak ktoś wczesniej wspomniał ale poprostu róznego rodzaje podkłady, pudry itp negatywnie wpływają na opaloną buźke

Zmieniony przez - Maaalinkaa w dniu 2008-08-13 23:20:22

magd1212

Wysłana - 19 sierpnia 2008 20:55    Edytuj Cytuj
Bylo juz tyle tematow o solarium wiec nie chce zakladac nastepnego.
Wczesniej nie chodzilam na solarium dlatego mam kilka pytan.
1. Ile minut musze przelezec w lozku, aby miejsca blade np posladki nabraly koloru lekkiego brazowego, chodzi mi o to by nie byly blade jakie sa teraz Moj fototyp z tego co pisze na forum to 2
2. Czy w ciagu 10dni dalabym rade to osiagnac, np chodzac co dwa dni, gdyz pozniej wyjezdzam.
Dziekuje za odpowiedzi, zrewanzuje sie sogiem :)

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

dlaczego opalenizna po solarium tak szybko schodzi z twarzy?

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.