SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 21025

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787





Składniki:

Piers z kurczaka ok 150g
Kasza gryczana 100g
Pieczarki ok 200g
Cebula
Marchewka
Koperek
Przyprawy
Woda 200-300ml


BTW:

Bialko zwierzece 30g, roslinne 10g, tluszcz 2-4g, weglowodany 80g.



Przygotowanie:

Piers z kurczaka i marchewke kroimy w cienkie paski i gotujemy na srednim ogniu przez 10min z ok 200-300ml wody dodajac przyprawy (duzo pieprzu, sol). Mozemy tez dodac pol kostki grzybowej, wtedy sol jest zbedna. Nastepne dodajemy cebule pokrojona w kostke oraz pieczarki pokrojone w dowolny sposob. Na koniec posypujemy koperkiem. Mozna dodac minimalna ilosc maki lub smietany w celu poprawienia konsystencji. Smacznego

Zmieniony przez - domer w dniu 2008-11-21 13:52:21

Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1650 Wiek 50 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 29299
Pieczarki dajemy na poczatku,czy na koniec wczesniej podsmażone?

Trza być twardym, nie miętkim!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Mozemy dac odrazu po dodaniu marchewki i piersi, chyba ze marchewka bedzie grubo krojona, wtedy musi sie dluzej gotowac. Nie musza byc podsmazane, ale jezeli kto ma ochote to nie ma problemu. Wtedy troche wiecej mozna dac (po smazeniu straca sporo wody).

Zmieniony przez - domer w dniu 2008-11-21 13:54:22

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1650 Wiek 50 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 29299
Ok,a se zrobie sog.

Trza być twardym, nie miętkim!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 3809 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 41709
wyglada dobrze, nawet bardzo dobrze

tylko jeden klub
kocham aż po grób...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 4191 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 102834
gotowana marchewka ma wysoki ig
więc lepiej zrezygnować
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Nie zartuj sobie Marchewka jest tam jedna a w dodatku ma niski ladunek glikemiczny.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 1924 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 22174
oczywiście indeks glikemiczny to wartość niedokładna i nie można w 100% na niej polegać. a to jedzonko zrobie jutro. a jak bym dał zamiast kury np schab albo jakąś wołowinke ciekawe czy dało by rade? ;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 4191 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 102834
DOMER
ja mam na to szczerze mówiąć wyiebane bo szkoda życia na liczenie wszystkiego
ale są osoby które na to zwracają uwagię i uprzedziłem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2749 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 45388
apetycznie wyglada. Musze sprobowac Sog
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Jacquess nie jadam schabu wiec ciezko mi powiedziec ile czasu trzeba go gotowac. Pewnie troche dluzej.

Zmieniony przez - domer w dniu 2008-11-22 13:46:06

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Warzywna wariacja na temat mintacja

Następny temat

Kieszonki z kurczaka w sosie czosnkowym

WHEY premium