Składniki:
Piers z kurczaka ok 150g
Kasza gryczana 100g
Pieczarki ok 200g
Cebula
Marchewka
Koperek
Przyprawy
Woda 200-300ml
BTW:
Bialko zwierzece 30g, roslinne 10g, tluszcz 2-4g, weglowodany 80g.
Przygotowanie:
Piers z kurczaka i marchewke kroimy w cienkie paski i gotujemy na srednim ogniu przez 10min z ok 200-300ml wody dodajac przyprawy (duzo pieprzu, sol). Mozemy tez dodac pol kostki grzybowej, wtedy sol jest zbedna. Nastepne dodajemy cebule pokrojona w kostke oraz pieczarki pokrojone w dowolny sposob. Na koniec posypujemy koperkiem. Mozna dodac minimalna ilosc maki lub smietany w celu poprawienia konsystencji. Smacznego
Zmieniony przez - domer w dniu 2008-11-21 13:52:21
Moderator działu Odżywianie