SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Białe larwy w kurczaku

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 38209

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 114 Napisanych postów 3633 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 15525
Wlasnie jadlam kurczaka, w sumie to jem codziennie. Jakbym takie cos zobaczyla to nigdy kurczak nie wyladowalby w mojej kuchni Przekonaj rodzicow zeby nabywali miesko z pewnych miejsc. Kiedys widzialam co w supermarketach robia z miesem i wedlinami zeby wygladaly swiezo... napewno nigdy tam nie kupie

i m p o s s i b l e
i s
n o t h i n g

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 718 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 34043
Auchan i wszystko jasne widać że nie zaprzestali swoich praktyk

"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 114 Napisanych postów 3633 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 15525
daj spokoj kiedy w "uwadze" pokazywali jak to wszystko dziala, stara i zwiotczala wedlina posmarowana jakimis chemikaliami nabrala ladnego i swiezego wygladu. Data waznosci przedluzona o kolejny tydzien i ciach na poleczki. A ludzie nieswiadomi hops do koszyka, a potem rewolucje w zoładku

i m p o s s i b l e
i s
n o t h i n g

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 99 Napisanych postów 686 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2312
no to masz odpowiedz na swoje pytanie. i nauczke zeby nie kupowac takich rzeczy. slyszales moze o trzecim zyciu kurczaka w hipermarketach? zgroza. to pewnie byly larwy much i nawet jesli zjadles kilka to nic sie nie powinno dziac bo powinny zostac strawione.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 138 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1346
No nic, będę musiał przekonać rodziców. Już kiedyś czytałem o tym, co robią z mięsem w supermarketach, ale nie przypuszczałem, że może być aż tak źle. Teraz mam uraz do jedzenia, tymbardziej, że moi rodzice jeżdżą co tydzień do Auchanu i tam się zaopatrują w żywność (nie tylko w kurczaki).

Nie bój się cieni, one świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 114 Napisanych postów 3633 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 15525
Wiesz w inne produkty mozna sie tam zaopatrzac czasami, ale napewno nie w mieso ani wedliny . Pogadaj z rodzicami koniecznie.

i m p o s s i b l e
i s
n o t h i n g

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 105 Wiek 40 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 11340
generalnie moczone jest miesko w roztworze saletry potasowej i ze zgnilego oblesnego miesa robi sie miodzio habaninka funkiel nowka nie smigana
a co do robali to spokojnie juz hcl w twoim zoladku soebie z nimi poradzil (pewnie byly to larwy muchy domowej bez zadnych hitynowych oslonek wiec bez szans na pzezycie ) hehe pozdro

rada na to taka zalej pan robaka

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 1986 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 60201
nie rozumiem jak można kupowac jakiekolwiek mięso w hipermarketach.Moja ciotka była managerką i w auchan,i w geancie,wiecej szczegółów ze zrozumialych wzgledow nie podaje.Nie odpowiadała akurat za część sklepu z mięchami itp,ale widziała i wiedziała co tam sie dzieje.to co pokazywali w TV,ACE,kąpiele w soli itp i inne gówna cudawianki to wszystko praktycznei CODZIENNOść w takich marketach,ja nigdy nie kupiłem nic od tamtych czasów z takiego jedzenia w marketach wielkich i nie kupie.Wole niewielkie,pewne miesne sklepy osiedlowe,gdzie mila pani ,znana kupujacym zawsze sluży radą,jakość przedklada nad ilość i opinie,bo to jedyna droga dla takich sklepow zeby wygrywac konkurencje z molochami typu supermarkety.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 156 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4231
Ale to chyba nie chodzi o miejsce zakupu. Napisal ze po upieczeniu nie zjadl calego. Moze poprosty trzymales reszte kurczaka w nieodpowiednim miejscu.

szopi49

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Na moje oko- larwy much. NIE JEST MOZLIWE, jest mozliwe, zeby przezyly takie pieczenie, podobnie jak larwy pasozytow. Co prawda jaja glisty ludzkiej moga przezyc kilka dobrych lat w formalnie, ale nie sa odporne na taka temperature (nie mowiac juz o muchach), z prostego wzgledu: bialka nie sa odporne na dzialanie wysokiej temperatury, niekture denaturauja juz w 40 stopniach. Oczywiscie istnieja bakterie termofilne zyjace w gejzerach (takze w glebinach oceanow) i na obrzezach wulkanow i moga zniesc temp. 120 stopni, ale 1 cm... Raczej nie sa takie wielkie
Po prostu jakas mucha siadla na wystygnietej kurce i zniosla jajeczka

Osobiscie nie widze zadnego zagrozenia, ale muchy to nie moja dzialka

N.B. Podobno larwy sa wspanialym zrodlem bialka, niektore plemiona zyjace gdzies tam w dzunglach (nie pamietam gdzie) jedza je na porzadku dziennym.

Podobno sa plany, zeby rozpoczac hodowle roznych pedrakow w kulturze zachodniej ze wzgledu na inensywna hodowle "miesno- dajnych" zwierzakow, ktora wymaga sporo przestrzeni. A jak wiadomo- ludziom potrzeba coraz wiecej miejsca...

Tak wiec zapodales sobie malutka porcyjke pelnowartosciowego bialka
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Capivit HydroControl a rozstepy?

Następny temat

Przetłyszczona twarz

WHEY premium