...
Napisał(a)
Jak to jest wlasciwie z tymi zoltkami... Skoro zawieraja cholesterol to ile powinno sie jesc ich optymalnie np w tygodniu? Bo przeciez ja codziennie jem jajka :/ Lepszym rozwiazaniem byloby wyrzucanie chociaz czesci zoltek przy robieniu posilkow jajecznych?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
wyrzucanie całych żółtek a nie części będzie lepszym rozwiązaniem.
ciekawostka:białka z jajek są dobre na potencję.6-10 może znacznie wpłynąć na nią.
Ten się śmieje kto się śmieje najgłośniej!
ciekawostka:białka z jajek są dobre na potencję.6-10 może znacznie wpłynąć na nią.
Ten się śmieje kto się śmieje najgłośniej!
...
Napisał(a)
Ja przewaznie co 3 dzien wcinam jajka (wole jesc ryby np. tunczyka niz jajka). Biore wtedy 5 jajek, gotuje je na twardo i zjadam jedno cale a, z pozostalych czterech tylko bialko. Jednak jem je gdzies o godzinie 18-19, bo jajka na twardo sa ciezko strawne.
pozdrawiam
Alibudda
pozdrawiam
Alibudda
"They"... will tear your soul apart...
...
Napisał(a)
xav!jajecznica z samych białek,omlet z samych itp.
Ten się śmieje kto się śmieje najgłośniej!
Ten się śmieje kto się śmieje najgłośniej!
...
Napisał(a)
No bez sensu... W ogole, przeciez caly smak jajka jest w zoltku. Ech... No coz, takie zycie. Jak cos smaczne to niezdrowe. ;]
...
Napisał(a)
Powinno sie 3/4 zoltka wyzucac a 1/4 zjadac na jedno jajko.
POW * MIA
Bring them home!!!
Farmaceuta - Technik
...
Napisał(a)
Czemu wszyscy wyrzucacie żółtka? Może mieć to uzasadnienie jedynie w skrajnych przypadkach (np. robienie rzeźby). Vince Gironda zawsze zalecał jedzenie całych jajek. Żółtko zawiera oprócz białka i tłuszczu cały zestaw niezbędnych do życia pierwiastków (Ca, Fe, K, Zn, P i wiele innych). Jak myślicie, z czego powstaje kurczak? To wszystko jest w żółtku. Obawa przed cholesterolem też jest nie do końca uzasadniona. Jest on prekursorem hormonów sterydowych, a jego poziom we krwi nie jest zależny wyłącznie od jego spożycia. Ja zawsze wcinam całe jajka. Profil aminokwasowy całego jajka jest pełniejszy niż samej części białkowej, poza tym wyrzucanie żółtek jest mało ekonomiczne.
Al_Bundy_2
Al_Bundy_2
...
Napisał(a)
i w dodatku kosztuje dodatkową pracę przy spożądzaniu potrawy.
I must find the truth that is true to me, the idea for which I can live or die...
I must find the truth that is true to me, the idea for which I can live or die...
...
Napisał(a)
bundy i jeszcze surowe zultko jest bogate w lecytyne. ja tez preferuje cale jaja. gdyby nie salmonella to zalatwial bym je na surowo bo wtedy traca mniej ze zwoich wartosci i ponadto sa lzej strawne.
.
Polecane artykuły