Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
Wyczytałem to w książce Montignaca o jego diecie, na której notabene schudłem ze 117kg do 95. Nie pamiętam czy to dotyczy innych produktów, ale chleb na 100% . Co innego gotowanie- np. marchewki, które IG podwyższa.
Zmieniony przez - wielki_al w dniu 2007-01-29 20:01:26
Zmieniony przez - wielki_al w dniu 2007-01-29 20:02:01
Zmieniony przez - wielki_al w dniu 2007-01-29 20:01:26
Zmieniony przez - wielki_al w dniu 2007-01-29 20:02:01
...
Napisał(a)
Prawie każda obróbka termiczna powoduje wzrost IG. Jedynym wyjątkiem jest powstawanie opornej skrobi podczas ogrzewania w bardzo wysokich temperaturach i przy braku wody, a później ochłodzenie produktu. Taka skrobia jest np. w płatkach kukurydzianych. Wątpię jednak, żeby tak działo się z chlebem, który i tak musiałby ostygnąć.
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
hmmm, nie mam na ten temat praktycznie żadnej wiedzy więc polemizować nie będe:) Napisałem tylko to co wyczytałem w tej książce. Jak wpadnie mi ponownie w łapy(co się może stać jakoś na dniach) to znajdę ten fragment i go tutaj dokładnie w całości przepiszę albo puszczę skana.
...
Napisał(a)
Tylko, że tam pewnie będzie napisane, że tak twierdzi Monti i to wszystko, nic mi to nie da
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
hehe, no zobaczymy. Jeśli tak będzie to trudno, ale może jednak coś tam wytłumaczył.
Polecane artykuły