1 Jak nie maszżadnej choroby i go tolerujesz to nie zawracaj sobie tym głowy
2 Otręby pszenne 42,4
Wiórki kokosowe 21,1
Mak niebieski 20,5
Fasola biała, nasiona suche 15,7
Soja, nasiona suche 15,7
Groch, nasiona suche 15,0
Zarodki pszenne 14,0
Ziarno żyta 12,9
Migdały 12,9
Figi, suszone 12,9
Mąka żytnia, typ 2000 12,8
Mąka sojowa pełnotłusta 11,9
Płatki żytnie 11,6
Ziarno pszenicy 11,5
Jabłka, suszone 10,3
Morele, suszone 10,3
Płatki pszenne 10,1
Płatki jęczmienne 9,6
Pumpernikiel 9,4
Śliwki z pestką, suszone 9,4
Chleb żytni pełnoziarnisty 9,1
Orzech kokosowy 9,0
Soczewica czerwona, nasiona suche 8,9
Orzechy laskowe 8,9
Ryż brązowy 8,7
Daktyle, suszone 8,7
Sezam, nasiona 7,9
Porzeczki czarne 7,9
Chrupki kukurydziane 7,6
Mąka kukurydziana 7,5
Drożdże piekarskie, prasowane 7,4
Płatki owsiane 6,9
Maliny 6,7
Płatki kukurydziane 6,6
Banany, suszone 6,4
Kasza jęczmienna, perłowa 6,2
Bułka tarta 6,1
Orzechy pistacjowe 6,1
Chleb chrupki 6,0
Słonecznik, nasiona 6,0
Groszek zielony 6,0
Kasza gryczana 5,9
Chałwa kakaowa 5,9
Kakao 16%, proszek 5,7
Groszek zielony, konserwowy, bez zalewy 5,7
Brukselka 5,4
Dynia, pestki 5,3
Len, nasiona 3,9
Kukurydza, konserwowa 3,9
Jarmuż 3,8
Rzepa 3,5
Sezamki 3,5
Awokado 3,3
Kasza jaglana 3,2
Dżem z czarnych porzeczek, niskosłodzony 2,8
Ryż biały 2,4
Mąka ryżowa 2,3
Burak 2,2
Jogurt jagodowy, 1,5% tłuszczu 0,4
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 0,0
Cukier 0,0
Makrela, wędzona 0,0
3 jak je tolerujesz to wcinaj, ale jak każde inne zbożowe zawierają fityniany czyli związki które utrudniają wchłanianie się minerałom
4 tak ale w przypadku np kaszy gryczanej lepiej wybrać niepaloną
5 nie zawracaj sobie tym głowy, sporo się go nie stosuje
energia 261 kcal
Białko 3.89 g
Tłuszcze 3.19 g
Węglowodany 79.85 g