Szacuny
4
Napisanych postów
418
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
15927
To , że aminokwasy pochodza z koncentratu serwatki nie jest niczym gorszym. Aminokwasy takie beda zawieraly % mniej bialka, wiecej beda mialy natomiast peptydow, ktore niestety podczas procesu izolacji ulegaja zniszczeniu. Szkoda, ze o tym producenci przy reklamowaniu cudownych wlasciwosci izolatu nie wspominają.
Szacuny
4
Napisanych postów
418
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
15927
Proteinfactory (fabryka bialka) na swojej stronie nie ukrywa tego faktu,
mimo, iz produkuja 3 rodzaje hydrolizatu ( z izolatu takze !). Jedynym procesem izolacji, ktory pozwala "oszczedzic" wazne dla serwatki frakcje bialkowe jest CFM( mikrofiltracja przeplywu krzyzowego). Jednak izolat powstajacy ta metoda jest strasznie drogi (np. formula 100 multipower). Coś za coś.
Kupuj ( jeżeli juz musisz )aminokwasy z hydrolizatu koncentratu.
Szacuny
4
Napisanych postów
418
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
15927
Ja rowniez. Ludzie naczytaja sie artykulow sponsorowanych, wydaja duze pieniadze, a producenci zacieraja rece.
Co do aminokwasow:
Degrees of Hydrolysis
"When a manufacturer makes a hydrolyzed whey protein, the powder can range from 5% hydrolyzed to approximately 30% hydrolyzed. There is no such thing as a 100% hydrolyzed whey protein. (As much as one company likes to think so AS@, and their product VP#) The more hydrolyzed a whey powder is, the more bitter it will taste! Yes the worse tasting powders are the best"
Czy jest wiec sens wydawac tyle pieniedzy na aminokwasy , ktore tylko w ok 30%( a nawet mniej),sa hydrolizatem?. Uwazam ze nie warto.