W białkach robi śię smaki ponieważ naturalne smaki nie są najlepsze, a tu masz opis concentratu wprost ze strony producenta
WHEY PROTEIN CONCENTRATE 80%.
koncentrat białka serwatkowego 80%
Dostępne opakowania: 750g i 1500g w proszku
Dostępne smaki: truskawka, wanilia, czekolada oraz smak naturalny.
Skład: koncentrat białka serwatki
Zawartość w 100 g:
Białko 80 g
Węglowodany 4 g
Tłuszcz 5 g
Wartość energetyczna w 100g:
1613 kJ/381 kcal
Zawartość aminokwasów w 100 g:
alanina 4,8g
arginina 2,7g
kwas asparaginowy 11,2g
cystyna 2,9g
kwas glutaminowy 17,7g
glicyna 2,0g
histydyna 2,0g
izoleucyna 6,1g *
leucyna 10,7g *
lizyna 9,1g
metionina 2,1g
fenyloalanina 3,3g
prolina 6,3g
seryna 5,5g
treonina 7,1g
tryptofan 1,7g
tyrozyna 2,8g
walina 5,7g *
* aminokwasy rozgałęzione BCAA
1.
Co to jest białko serwatkowe?
Białko serwatkowe charakteryzuje się niską zawartością laktozy, tłuszczu oraz wysoką wartością biologiczną. W porównaniu z innymi rodzajami białek jest lekkostrawne i łatwo przyswajalne przez organizm. Skład aminokwasów w koncentracie białka serwatkowego jest znacznie lepszy niż w innych produktach białkowych. Białko to posiada największe ilości aminokwasów rozgałęzionych BCAA oraz glutaminy, substancji niezbędnych do budowy wysokojakościowej muskulatury.
2. W jaki sposób działa i co możemy uzyskać stosując Whey Protein Concentrate 80%?
Suplementacja białkiem serwatkowym powoduje nasilenie syntezy białek ustrojowych wprowadzając organizm w stan anaboliczny (budujący).
Stosowanie WPC 80% bezpośrednio w stanach największego katabolizmu tzn: rano po przebudzeniu, bezpośrednio po treningu oraz przed snem blokuje rozpad białek oraz dostarcza idealnego budulca do rozwoju masy mięśniowej.
Spożycie białka serwatkowego zapewnia:
- efektywną budowę masy mięśniowej,
- zwiększoną odporność systemu immunologicznego organizmu,
- wysoką koncentrację aminokwasów rozgałęzionych działających anaboliczne,
- działanie antykataboliczne, dzięki utrzymaniu odpowiednich zapasów glutaminy w mięśniach
- podwyższony poziom aktywności hormonu wzrostu, którego ilość zwiększa się proporcjonalnie do ilości i jakości spożywanego białka serwatkowego.
3. Kiedy najlepiej stosować białko serwatkowe?
Białko powinno się spożywać w trzech najważniejszych momentach: tuż po przebudzeniu, po treningu oraz przed snem - w dawkach jednorazowych po 30g. Preparat najlepiej rozpuścić w mleku lub w wodzie (ok. 200ml).
Dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja bezpośrednio po treningu (w połączeniu z węglowodanami 30-60g na przykład Dekstrozą) lub II porcja 1,5 godziny po treningu oraz III porcja przed snem.
Dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem.
Bardzo dobre efekty uzyskuje się podczas łączenia białka serwatkowego z peptydem glutaminy. Wzbogacając je o ten najważniejszy aminokwas uzyskuję się najlepszą kombinację substancji budujących i regenerujących mięśnie .
Surowiec importowany jest z amerykańskiego laboratorium Main Street Ingredients
Leniwy i d****nie eksperymentujący Słabeusz
Siła mięśni to 20% całej siły! 80% to wytrwałość i odporność psychiczna!!!