foks
...
Napisał(a)
Chłopaki wrzuciłem do garnka 340g wołowiny,po gotowaniu ważyła ok.100g,wiem,że tak musi być,ale czy całe białecko zostaje w mięsie?(podkreślam,że wołowina gotuje się 2 godziny)
foks
foks
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
troche sie wygotowywuje, widać to w postaci piany, troche to śmiedzi, ale jeśli bardzo Ci zależy na białku to smacznego
pozdrawiam_młody_®
Copyright©
pozdrawiam_młody_®
Copyright©
...
Napisał(a)
tak ale nie całe, jeśli zalezy Ci na całym białku to wypij tez wode w któej sie dotowała, ale lepiej ugotwać wiec wołowiny niż spijać tą wode
pozdrawiam_młody_®
Copyright©
pozdrawiam_młody_®
Copyright©
...
Napisał(a)
Czyli według Ciebie taka sama sytuacja zachodzi podczas gotowania,np. piersi z kurczaka?Przeciez duzo osób twierdzi,ze do wyliczania kalorii zawsze bierze sie ta wartość(wage) przed gotowaniem.
foks
foks
...
Napisał(a)
Witam
Po ugotowaniu mięsa - procentowa zawartość białka jest większa. Mięsa wagowo jest niestey mniej, więc i białka też.
Pozdrawiam
Piotr Folęga
Po ugotowaniu mięsa - procentowa zawartość białka jest większa. Mięsa wagowo jest niestey mniej, więc i białka też.
Pozdrawiam
Piotr Folęga
...
Napisał(a)
Pinter,czyli jeśli gotuję 340g piersi z kurczaka po gotowaniu zostaje 240g to do wyliczania kalorii biorę tą wartość po gotowaniu?Tak?
foks
foks
...
Napisał(a)
witam!
a poco sobie utrudniać ,życie załóżmy ,że gotujemy 340g wołowiny (przyjmij sobie wartości z mięsa surowego) po ugotowanie masz te same wartości jak przed (minimalne odchyły rzędu 2-3% )
zakładamy ,że chcieliśmy mieć dwie porcje to ważysz mięso ,dzielisz na pół i nic nie musisz specjalnie wyliczać
członek- mafia.suple.hardcor.pl
a poco sobie utrudniać ,życie załóżmy ,że gotujemy 340g wołowiny (przyjmij sobie wartości z mięsa surowego) po ugotowanie masz te same wartości jak przed (minimalne odchyły rzędu 2-3% )
zakładamy ,że chcieliśmy mieć dwie porcje to ważysz mięso ,dzielisz na pół i nic nie musisz specjalnie wyliczać
członek- mafia.suple.hardcor.pl
członek-mafia.suple.hardcor.pl i VITALMAX rulez
...
Napisał(a)
jest na to rada...(zreszta nie wiem po co sobie zycie utroodniac takimi szczegolami) a mianowicie wrzucamy piersi do gotujacej sie wody, tak samo wolowine...
wysoka temp sprawia ze bialko miesa scina sie na zewnoatrz i nie wypuszcza sokoow do wywaru....zreszta te straty bialka sa minimalne...tak minimalne ze nie warto sie tym przejmowac..
misOO
*** Gróbas w Suplementacji ***
いたしました
wysoka temp sprawia ze bialko miesa scina sie na zewnoatrz i nie wypuszcza sokoow do wywaru....zreszta te straty bialka sa minimalne...tak minimalne ze nie warto sie tym przejmowac..
misOO
*** Gróbas w Suplementacji ***
いたしました
Pozdrawiam
misoo
...
Napisał(a)
i tak najlepsza jest z grilla ;P
pozdro
haaron
----------------------------------------------
To TYLKO MOJE ZDANIE, mozesz uwazac inaczej !!!!
<BANG!> YoU'rE DeAd, BrAiN`s OuT YoUr HeAd ;]
* pomoglem? kliknij gdzies tu ------------------------------------------------------------------------>
pozdro
haaron
----------------------------------------------
To TYLKO MOJE ZDANIE, mozesz uwazac inaczej !!!!
<BANG!> YoU'rE DeAd, BrAiN`s OuT YoUr HeAd ;]
* pomoglem? kliknij gdzies tu ------------------------------------------------------------------------>
Polecane artykuły