SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

co do tuńczyka?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 6671

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Juz pisalem nie raz. Ogorek kiszony, cebula, kukurydza, oliwa, pieprz, ryz lub bez i jest w ogole inny smak.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1145
Podsmażyć trochę cebuli na oliwie plus czosnek (jak już cebulka będzie prawie dobra, bo się spali), wrzucić tuńczyka i dobrze wybełtać, chwile przesmażyć, dodać zioła, przyprawy wg upodobania i kilka łyżeczek curry (optymalna ilość do indywidualnych eksperymentów), zalać śmietaną lub jogurtem naturalnym, wymieszać i chwilę jeszcze pogotować. Można też dorzucić ser żółty ewentualnie. Tym sosem zalewamy ugotowany makaron, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i/lub np. szczypiorek, bazylię czy inne zielsko, całość wymieszać. Wg przepisu mozna dorzucić pokrojone w kostkę pomidory i oliwki. Ja robiłem wersję minimalną bez żółtego sera, oliwek i pomidorów z makaronem razowym i była całkiem zjadliwa

Taki "wieczorny tuńczyk" to np. w wersji błyskawiczno-minimalistycznej z cebulką i odrobiną musztardy i keczupu.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Płatki owsiane codziennie?

Następny temat

Lekka rzezba ( do fachowcow :)

WHEY premium