SFD - po prostu najlepsze ceny! RABATY DO 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

aikido

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 6905

Nowy temat Temat zamknięty
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez Cavior z działu Scena MMA i K-1.
Ekspert
Szacuny 11179 Napisanych postów 52127 Wiek 33 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
Mam pytanie czy aikido jest skuteczna sztuka walki na ulicy ? Trenuje kickboxing alem am cos z noga i teraz mam zamiar zapiac sie na aikido co tym myslicie ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Cavior Bushido24.pl
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 7168 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 46566
Następny nastoletni znawca aikido... Zamykam temat-w razie czego dyskusja toczy sie w "Aikido a ulica".
...
Napisał(a)
Kask ZASŁUŻONY
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 3395 Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 21099
Dla zachowania kondycji i ogolnej sprawnosci mozesz sie przepisac. Kick jest skuteczniejszy na ulice moim zdaniem.

"Wy sie tylko bawicie, mi chodzi o zycie"
Kask!

Nie spij, bo ci garnek zlota podrzuca.

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11179 Napisanych postów 52127 Wiek 33 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
trzymaj sie z daleka od aikido... strata Twojego czasu... na ulice to to sie nie nadaje

PERUN
...
Napisał(a)
Ekspert
zgadza się , ale aikido nigdy nie miało być "stylem na ulicę"
...
Napisał(a)
Ekspert
Tak to po co jest wtedy aikido ? I dlaczego to nie jest skuteczne przeciez sda tam rzuty itd... ?
...
Napisał(a)
Ekspert
kiedy powstało aikido nie było tzw "ulicy" , aikido to niesamowicie skuteczny styl , ale żeby być dobrym to trzeba (jak powiedział mój znajomy po zrobieniu wiatraka z czterech napastników) ćwiczyć 10 lat i dopiero wtedy coś zaczyna wychodzić(oczywiście wszystko zależy od człowieka)
a osobną rzeczą jest dostosowanie aikido do naszych czasów , a to każdy instruktor aikido realizuje na swój sposób
...
Napisał(a)
Kask ZASŁUŻONY
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 3395 Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 21099
nie jest skutecznym stylem bo jego techniki za bardzo odbiegaja od realnej walki
ulica zawsze byla
nawet po 10 latach aikido bedzie nieskuteczne w realnej walce to jest bardziej sztuka ruchu
od czlowieka zalezy wiele ale nie wszystko
dostoswanie aikido do naszych czasow hehehe

"Wy sie tylko bawicie, mi chodzi o zycie"
Kask!

Nie spij, bo ci garnek zlota podrzuca.

...
Napisał(a)
Ekspert
Aikido w wiekszsci odmian jest kompletnie nieprzydatne. Sa wyjatki majace zastosowanie, chodzi tu glownie o Tomiki aikido.

Paweł Ziółkowski
---
"jest takie miejsce (ring lub klatka) gdzie małe dzieci płaczą, ale mamusia nie słyszy"
Renzo Gracie
...
Napisał(a)
Ekspert
Jeżeli chodzi o efektywność - jest słabą sztuką walki.
Jeżeli chodzi o rozciągnięcie, kondycje i samozadowolenie z uprawiania sportu - jak najbardziej to odpowiedni system walki.

POZDRAWIAM...

Kamiński Artur
...
Napisał(a)
Ekspert
To co byscie mi polecili ? Jaka sztuke walki albo obrony ? W moim miescie nie ma bjj, a wedlug was to najlepsze co mi radzicie - zapsy tesh nie przejda... , cos z rzutami bym chcial bo uderzeniowe to chodzile na kicka, ale jak pisalem cos z noga ; A jakies samoobrony czy cos w tym stylu takie kursy co o tym myslicie ? Ewuntualnie judo, ale wszedzie gdzie pojde to mi mowia ze za stary jestem :( Potrzebuje pomocy !!!!!

z gory dzieki

"let's get ready to rumble"
...
Napisał(a)
Ekspert
Staraj sie na to judo dostac.

Paweł Ziółkowski
---
"jest takie miejsce (ring lub klatka) gdzie małe dzieci płaczą, ale mamusia nie słyszy"
Renzo Gracie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat zamknięty
Poprzedni temat

Capoeira w Lublinie ? Co sądzice o niej ?

Następny temat

JAK DOKOPAĆ PSU

Shoty
Polecane artykuły