...
Napisał(a)
Witam. Na SFD od zawsze mowiono ze ważąc produkty aby przeliczyc weglowodany, bialka i tluszcze, powinno sie to robic przed obrobka termiczna. Mój siostrzniec 2 lata temu zachorował na cukrzyce i lekarz diabetolog powiedział że do obliczen wszystko trzeba wazyc po obróbce. Jako że siostrzeniec ma insuline podawaną całodobowo, właściwe przeliczenie jest bardzo ważne. Od 2 lat wszystko ma ważone po obróbce (nawet ryż) i wg. tego obliczana jest dawka insuliny. Poziom cukru we krwi ma dobry. Dlatego pytanie - jak to jest? Ważymy po obróbce termicznej czy przed?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
Polecane artykuły