SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Karkówka wieprzowa w 2 minuty na musztardzie

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2259

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 301 Napisanych postów 3861 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 33763
Ultraszybki przepis na smaczną karkówkę, mięciutka i soczysta. Sposób babci mojej żony pewnie stary jak świat, ale ja nie znalem a smakiem mnie zabił. Druga zaleta to czas przygotowania, robi się to w zasadzie w minutę.

Składniki:
Karkówka wieprzowa (0.8 - 1.0kg)
Musztarda (u mnie zawsze Dijon)
Sól (ja mam himalajska, niby najzdrowsza)

Przygotowanie:
Karkówkę smarujemy ręcznie sporą ilością musztardy dookoła. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego wcześniej wyłożonego warstwą 1-2cm soli na dole. Czekamy aż piekarnik nagrzeje się do 220 stopni i wkładamy. Po 20min zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszczę godzinę.
Gotowe.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
To w końcu w dwie minuty czy 20 minut

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 301 Napisanych postów 3861 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 33763
Wersja skrócona: ustaw na 90 minut na 180 stopni :D
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Racuchy wysokobiałkowe z serka wiejskiego

Następny temat

Brzuch jak balon

WHEY premium