Udało mi sie całkowicie pozbyc cukru kiedys, mam nadzieje ze pozbede sie teraz soli, chociaz wiem ze bedzie to zdecydowanie trudniejsze. Gorzka kawa/herbata to pikuś w porównaniu do bezpłciowych nieposolonych ugotowanych kartofli.
Tak wiec zamiast soli zapewne zostaje mi jedynie zastąpienie jej ziołami i przyprawami (bez zawartosc soli w skladzie oczywiscie).
Co polecacie ? Co z czym wedlug Was sie najlepiej komponuje. ?
Soli używam do gotowania:
-kartofli
-ryżu
-kaszy gryczanej
mrożonek gotowanych w wodzie:
-brokuły
-kalafior
-fasolka szparagowa
-brukselka
- pieczenia jajecznicy
Jakie zioła/przyprawy dodawac do czego aby dało sie to zjeść. Próbowałem dziś kaszy na "czysto" ujdzie, ale kartofle stają w gardle, tak samo warzywa niesłone
ps: żadnych półśrodków w stylu "mniej słódź" wszystko albo nic :)