Witam, chcialbym poprosic o porade gdyz mam problem z wysokim cisnieniem, srednio jest to 150-160 na 70 i puls ok 70. Mam 18 lat 182cm i ok 90kg. Cwicze od ok pol roku ale nie jakos wyczynowo, raczej raz- dwa razy na tydzien. Niebiore zadnych odzywek bialek itd nie pale i staram sie unikac soli i tluszczu zwierzecego. Bylem z tym u lekarza ale powiedzieli mi "musisz schudnac" tylko problem w tym ze lekka otylosc mam wrodzona a niemam czasu na jakies sadystyczne diety, ani czeste treningi, zadko uzywam srodkow transportu, staram sie jak najwiecej maszerowac. Czy da sie cos z tym zrobic poza lekami? Czy musze odwiedzic lekarza ponownie? prosze o pomoc..
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
powinni stwierdzić też czy nie masz wady serca (IMO)
dieta , obnizenie soli + diagnostyka w kierunku uchwytnych przyczyn tego stanu
OCZYWISCIE - kupujesz cisnieniomierz i codziennie 2-3 razy mierzysz cisnienie i zapisujesz (pomiar na ramieniu na którym jest mieżone wyższe ciśnienie + przed pomiarem siadasz i odpoczywasz 5 minut nic nie robiąc)
jak nie to leki
a i lekarz taki co bedzie sie starał stwierdzić przyczynę ...
Zmieniony przez - Boofi w dniu 2006-05-30 00:24:22
dieta , obnizenie soli + diagnostyka w kierunku uchwytnych przyczyn tego stanu
OCZYWISCIE - kupujesz cisnieniomierz i codziennie 2-3 razy mierzysz cisnienie i zapisujesz (pomiar na ramieniu na którym jest mieżone wyższe ciśnienie + przed pomiarem siadasz i odpoczywasz 5 minut nic nie robiąc)
jak nie to leki
a i lekarz taki co bedzie sie starał stwierdzić przyczynę ...
Zmieniony przez - Boofi w dniu 2006-05-30 00:24:22
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!