SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pro Long Protein - doskonałe białko na dzień i na noc NOWOŚĆ !!

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 9666

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 218 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7633
kazeinian wapnia to jakby twaróg, podczas, gdy kazeina micelarna jest bardziej "przyjazna" pod względem trawienia.

podoba mi się, że nie ma w tym białku domieszek peptydu glutaminy, czy inych frakcji białkowych.

wiele tych odżywek zawierających kilka różnych frakcji białkowych o niby różnej kinetyce trawienia, uwalniania i wchłaniania aminokwasów funkcjonuje na zasadzie bajeru marketingowego powstałego na skutek ubarwienia, przejaskrawienia i niewłaściwegorozumienia istoty zjawiska różnego tempa wchłaniania aminokwasów z posiłku. tak na prawdę nie ma to większego znaczenia, że zapewnimy mniej lub bardziej stały stabilny dopływ aminokwasów do mięśni w danej jednostce czasu, bo tempo syntezy białka nie jest warunkowane w przypadku naturalnych sportowców samą tylko dostępnością aminokwasów.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 691 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 23619
Krzychacz, ale z jednym i drugim organizm nie ma problemów trawiennych. Kazeinian wapnia to wstępnie przetrawiona kazeina, tu organizm ma z górki. Nie widze zadnej różnicy, po drugie mozna wykalkulować i walnąć enzymy trawienne jak komuś mało.

Ból przemija, chwała jest wieczna!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Ciężko żeby droższy i lepszy surowiec był tańszy.

Różnice chyba dość istotne.

"The first type of casein to discuss is calcium caseinate. Out of the three types discussed in this article it is the lowest quality version. Calcium caseinate is the most common and most well know source of casein. Calcium caseinate is made by first washing and drying the casein which makes it an acid casein. This process begins to denature the protein. The acid casein is then put into bags and shipped to the United States for further processing. The US manufacturers then continue the process to make calcium caseinate by washing it and drying it again then applying the necessary salts which further denatures the protein and hence left with their final products.

If you have ever tasted calcium caseinate you would know that it taste pretty bad. It has a chalky mildewy taste. That is because of the calcium caseinate has been washed and dried twice and possesses that acidic application. Doesn't sound too good does it. Noted that I will soon post a comparison chart of denaturization of the three types."


"Micellar casein is the highest quality version. With micellar casein washing and drying techniques are not used. Filtration methods similar to whey are used. Thus leaving the casein undenatured. Micellar casein is called "micellar" because the collolidal suspensions in milk are tiny 'Bubbles" This bubble is called "micelle".

Micellar casein is a super high quality protein. Bodybuilders will benefit the most from this version of casein because of the level of undenatured product versus the previous mentioned caseinates, and secondly the level of biological value. (note that a BV comparison chart will soon be posted of the 3 types of casein's. To be sure you are getting Micellar Casein as the protein manufacturer to tell you what country it comes from. If they cant give you an answer and supply you with the Certificate of Analysis then it is just regular calcium caseinate."


fajnie wyjaśnione może komuś się przyda.

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
zasadniczo dla osób ćwiczących/trenujących niezawodowo taki, czy inny rodzaj, kazeiny nie będzie miał większego znaczenia. Choć faktycznie, jakość surowca może uzasadniać tutaj cenę, przy czym ilość micelarnej kazeiny w porcji jest i tak stosunkowo mała.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 218 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7633
prawda jest taka, że różnice należy rozkminiać indywidualnie w zalezności od tego jak kto toleruje dane skłądniki pokarmowe. nie ma gazów, wzdęć i dyskomfortu - znakiem tego można szamać. różnice w jakości są tak na prawdę w większej mierze zabiegiem marketingowym niż czynnikiem o znaczeniu biologicznym. niektóre osoby mgą jeść sery, twarogi, inni nawet po jogurcie (który powinien być dobrze tolerowany ze strony ukłądu pokarmowego) mają gazy, wzdęcia i dyskomfort.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 911 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 15244
Dwa nowe bialka z cenami jak po podwyzce Vatu

"To tylko krok by granice przekroczyć, spuścić wzrok nie patrzeć w oczy,
przeszłość oddzielić grubą kreską,
lecz może zdąże ułozyć jeszcze wszystko przed śmiercią.'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
"zasadniczo dla osób ćwiczących/trenujących niezawodowo taki, czy inny rodzaj, kazeiny nie będzie miał większego znaczenia. Choć faktycznie, jakość surowca może uzasadniać tutaj cenę, przy czym ilość micelarnej kazeiny w porcji jest i tak stosunkowo mała." cenę uzasadnia w zupełności. Połaczenie kazeiny z serwatką daje lepszą odpowiedź anaboliczną dlatego nie będzie jej 100% nie wiem ale chyba o to firmie chodziło. A znaleźć zawsze coś można. Nie masz kasy nie kupisz proste. pozdr podwijam kiecę

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 76 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1029
s.m.p.a. moze nie wiesz ze mozna kupic czystą micelarna kazeinę niemieckiej szanowanej firmy 1.8kg za nieco ponad 100zl ze piszesz iz taka ilosc micelarnej kazeiny uzasadnia w pelni cene PLP

kg innej firmy z luksemburga kosztuje ok 65zl

jak juz chcesz uzasadniac cene tego produktu to slabe argumenty wyciagasz
ja cene uzasadniam nowym podejsciem firmy olimp do rynku, oby za tym poszla tez jakosc i smak bialek

skad masz takie inf. ze mieszanka bialek daja lepsza odpowiedz niz pojedyncze zrodlo bialka ??

Zmieniony przez - kontotymcz w dniu 2010-08-01 18:53:00
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
zapewne chodziło mu o czas rozpoczęcia i trwania trawienia poszczególnych frakcji białek.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 18755 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 86927
@kontotymcz - możesz napisać tutaj bądź na PW jakie to są niemiecki firmy?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wyrostek - przerwa z treningiem, a odżywki

Następny temat

Chela Chrom godziny podawania

WHEY premium