Szacuny
1
Napisanych postów
218
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
7633
kazeinian wapnia to jakby twaróg, podczas, gdy kazeina micelarna jest bardziej "przyjazna" pod względem trawienia.
podoba mi się, że nie ma w tym białku domieszek peptydu glutaminy, czy inych frakcji białkowych.
wiele tych odżywek zawierających kilka różnych frakcji białkowych o niby różnej kinetyce trawienia, uwalniania i wchłaniania aminokwasów funkcjonuje na zasadzie bajeru marketingowego powstałego na skutek ubarwienia, przejaskrawienia i niewłaściwegorozumienia istoty zjawiska różnego tempa wchłaniania aminokwasów z posiłku. tak na prawdę nie ma to większego znaczenia, że zapewnimy mniej lub bardziej stały stabilny dopływ aminokwasów do mięśni w danej jednostce czasu, bo tempo syntezy białka nie jest warunkowane w przypadku naturalnych sportowców samą tylko dostępnością aminokwasów.
Szacuny
12
Napisanych postów
691
Wiek
37 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
23619
Krzychacz, ale z jednym i drugim organizm nie ma problemów trawiennych. Kazeinian wapnia to wstępnie przetrawiona kazeina, tu organizm ma z górki. Nie widze zadnej różnicy, po drugie mozna wykalkulować i walnąć enzymy trawienne jak komuś mało.
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
Ciężko żeby droższy i lepszy surowiec był tańszy.
Różnice chyba dość istotne.
"The first type of casein to discuss is calcium caseinate. Out of the three types discussed in this article it is the lowest quality version. Calcium caseinate is the most common and most well know source of casein. Calcium caseinate is made by first washing and drying the casein which makes it an acid casein. This process begins to denature the protein. The acid casein is then put into bags and shipped to the United States for further processing. The US manufacturers then continue the process to make calcium caseinate by washing it and drying it again then applying the necessary salts which further denatures the protein and hence left with their final products.
If you have ever tasted calcium caseinate you would know that it taste pretty bad. It has a chalky mildewy taste. That is because of the calcium caseinate has been washed and dried twice and possesses that acidic application. Doesn't sound too good does it. Noted that I will soon post a comparison chart of denaturization of the three types."
"Micellar casein is the highest quality version. With micellar casein washing and drying techniques are not used. Filtration methods similar to whey are used. Thus leaving the casein undenatured. Micellar casein is called "micellar" because the collolidal suspensions in milk are tiny 'Bubbles" This bubble is called "micelle".
Micellar casein is a super high quality protein. Bodybuilders will benefit the most from this version of casein because of the level of undenatured product versus the previous mentioned caseinates, and secondly the level of biological value. (note that a BV comparison chart will soon be posted of the 3 types of casein's. To be sure you are getting Micellar Casein as the protein manufacturer to tell you what country it comes from. If they cant give you an answer and supply you with the Certificate of Analysis then it is just regular calcium caseinate."
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
zasadniczo dla osób ćwiczących/trenujących niezawodowo taki, czy inny rodzaj, kazeiny nie będzie miał większego znaczenia. Choć faktycznie, jakość surowca może uzasadniać tutaj cenę, przy czym ilość micelarnej kazeiny w porcji jest i tak stosunkowo mała.
Szacuny
1
Napisanych postów
218
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
7633
prawda jest taka, że różnice należy rozkminiać indywidualnie w zalezności od tego jak kto toleruje dane skłądniki pokarmowe. nie ma gazów, wzdęć i dyskomfortu - znakiem tego można szamać. różnice w jakości są tak na prawdę w większej mierze zabiegiem marketingowym niż czynnikiem o znaczeniu biologicznym. niektóre osoby mgą jeść sery, twarogi, inni nawet po jogurcie (który powinien być dobrze tolerowany ze strony ukłądu pokarmowego) mają gazy, wzdęcia i dyskomfort.
"To tylko krok by granice przekroczyć, spuścić wzrok nie patrzeć w oczy,
przeszłość oddzielić grubą kreską,
lecz może zdąże ułozyć jeszcze wszystko przed śmiercią.'
Szacuny
431
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
"zasadniczo dla osób ćwiczących/trenujących niezawodowo taki, czy inny rodzaj, kazeiny nie będzie miał większego znaczenia. Choć faktycznie, jakość surowca może uzasadniać tutaj cenę, przy czym ilość micelarnej kazeiny w porcji jest i tak stosunkowo mała." cenę uzasadnia w zupełności. Połaczenie kazeiny z serwatką daje lepszą odpowiedź anaboliczną dlatego nie będzie jej 100% nie wiem ale chyba o to firmie chodziło. A znaleźć zawsze coś można. Nie masz kasy nie kupisz proste. pozdr podwijam kiecę
Szacuny
0
Napisanych postów
76
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1029
s.m.p.a. moze nie wiesz ze mozna kupic czystą micelarna kazeinę niemieckiej szanowanej firmy 1.8kg za nieco ponad 100zl ze piszesz iz taka ilosc micelarnej kazeiny uzasadnia w pelni cene PLP
kg innej firmy z luksemburga kosztuje ok 65zl
jak juz chcesz uzasadniac cene tego produktu to slabe argumenty wyciagasz
ja cene uzasadniam nowym podejsciem firmy olimp do rynku, oby za tym poszla tez jakosc i smak bialek
skad masz takie inf. ze mieszanka bialek daja lepsza odpowiedz niz pojedyncze zrodlo bialka ??
Zmieniony przez - kontotymcz w dniu 2010-08-01 18:53:00