SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

OstroVit Micellar Casein

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 9863

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez Banan z działu Suplementacja - NASZE TESTY i promocja.
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 8 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 34
Dzień dobry,
Próbował ktoś OstroVit Micellar Casein ?
Jak to jest możliwe, że udało im się zrobić to tak tanio?
Dodają kleju do tapet? ;)
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 434 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 38607
podstawowe pytanie brzmi co tam jest, nie sądzę aby to była kazeina micelarna a kazeinian wapnia?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Znaczy- omijać? Jak się ma kazeina micelarna do kazeinianu wapnia?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
- kazeinian wapnia ma gorzki posmak, kazeina micelarna jest smaczniejsza
(to podejście dla smakoszy)
- a co najważniejsze, różnice są aktualnie takie, chyba że ktoś ma inne badania
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Niby zapewniają, że: "OSTROVIT WPROWADZA NOWĄ ODŻYWKĘ
BIAŁKOWO BĘDĄCĄ ŹRÓDŁEM KAZEINY MICELLARNEJ !!!"
Przy czym podają taką informację:
"SKŁAD: koncentrat białek mleka, proszek lecytynowy rzepakowy - substancja emulgująca, aromat czekoladowy (mieszanina substancji aromatycznych, maltodekstryna, glukoza, E 414 guma arabska, E 440 pektyna, E 150d karmel płynny) - dla smaku czekoladowego, aromat waniliowy (mieszanina substancji aromatycznych, maltodekstryna, glukoza, E 414 guma arabska, E 440 pektyna) – dla smaku waniliowego, aromat truskawkowy (mieszanina substancji aromatycznych, maltodekstryna, glukoza, E 414 guma arabska, E 440 pektyna) – dla smaku truskawkowego, sukraloza E954 - substancja słodząca. " http://sklep.ostrovit.com/pl/26-ostrovit-micellar-casein-700g.html

Zmieniony przez - Gumiś w dniu 2013-12-01 15:52:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 454 Napisanych postów 9036 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 90899
Niby micerllar casein hi tec to kazeinian z tego co tu pisali, a czekolada wymiata smakowo. Jest też gęsta i syci głód, więc jak dla mnie obojętne czy to kazenian, czy micelarna kazeina. Teraz mam micelarną Treca i truskawka-banan = męczarnia.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Eltoro_KrK
Niby micerllar casein hi tec to kazeinian z tego co tu pisali, a czekolada wymiata smakowo. Jest też gęsta i syci głód, więc jak dla mnie obojętne czy to kazenian, czy micelarna kazeina. Teraz mam micelarną Treca i truskawka-banan = męczarnia.

najwidoczniej każdy surowiec można smakowo poprawić jak i pogorszyć smak finalny w produkcie gdzie dodano lepsze półprodukty :)

teoretycznie kazeina powinna być dużo tańsza od serwatki, mleko składa się z: "związki azotowe niebiałkowe (5%), kazeinę (75-80%), białka serwatkowe (15-20%)". Jakim cudem jest inaczej?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 189 Wiek 40 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1221
myślę że raczej ten klej do tapet dodali :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 50 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 630
Takie samo posunięcie jak zrobił Hitec. Nazwa sugeruje kazeine micelarna a w środku białka mleka.

Bunga Bunga...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 454 Napisanych postów 9036 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 90899
No i trudno. Pytanie jak smak i rozpuszczalność ! Jadł to ktoś ?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Co do bcaa?

WHEY premium