SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Hipogonadyzm hipogonadotropowy

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 7317

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 50703
Aaa to nie, jestem z okolic Katowic, ale klinika chorzowska :)
Miałem już robiony test na hormony nadnerczy (przez 2 h leżysz w łóżku, krew, dostajesz furosemid i przez 3h nonstop musisz chodzić i krew), ale wyniki dopiero za kilka tyg. Jutro jeszcze rezonans przysadki po południu i spokój od szpitala na jakiś czas ;)
Już lecę 3 dzień na Clomidzie i nie widzę jakichś szczególnych różnic. W pierwszym dniu wydawało mi się, że jest lepiej, ale to pewnie placebo. Nie wiesz, po ilu dniach może zacząć coś się "dziać"?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 57 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1065
kiedy zacznie coś sie dziać to ciężko określić. bardziej miarodajny może być wynik badan testosteronu. mi np. po 10 dniach stosowania nolvadexu LH i FSH skoczyły do góry, natomiast testosteron miałem jeszcze poniżej normy, po ok. 20/30 dniach było coraz lepiej - powrocily poranne erekcje, no i ogolnie był twardszy:D ale to tez nie ma co się spodziewać cudów, bo np. samo leczenie testosteronem też odczułem dopiero po jakimś czasie, organizm tez musi mieć czas żeby zareagować na konkretny poziom hormonu, testosteron to nie wiagra (czy ten endogenny czy też egzogenny). wg czasopisma urologicznego poprawia warunków zycia (przy podawaniu testosteronu, a twojej sytuacji moze byc przy wzroscie produkcji wlasnego testosteronu) trwała od 3-6 miesięcy
a jak sie bedziesz bał rezonansu to poproś o tabletke uspokajającą, ja mimo że jakiś strachliwy nie jestem, to bez tabletki bałem się troche badania i odmówiłem, a klaustrofobii nie mam ;p



Zmieniony przez - doktorlekter w dniu 2012-06-14 23:54:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 50703
No, nareszcie już w domciu :)
Właśnie mam brać łącznie przez 10 dni ten Clostibeltyd (jeszcze 5) i z rana jadę na krew zobaczyć, jak to wygląda. Więc to w zasadzie nie jest leczenie, tylko testowanie, jak się organizm zachowa. Póki co fajerwerek brak, lekarka też mówiła, żebym się za bardzo nie podniecał, oczywiście w dużo delikatniejszy sposób
3-6 miechów? Nosz k**wa mać ;/ Do tego czasu to ja już osiwieję.

Eee co ty, musiałem na kozaka wejść bez Tyle, że głupie lekary zapomniały o wenflonie i mi go wbijały, jak już byłem unieruchomiony w tym chełmie. Kijowo, gdy Ci się wkłuwają, a Ty tego nie widzisz ani nie możesz się poruszyć. Ale samo badanie całkiem ok. Puścili mi przez słuchawki muzyczkę, nawet szybko poszło.

A czemu nie kontynuowałeś leczenia Nolvadexem, ino się na zwykłego teścia przerzuciłeś? SERM dzięki blokowaniu estro pobudza wydzielanie GnRH przez podwzgórze, więc de facto zastępuje cały mechanizm tworzenia teścia, o ile nie ma się nieczułego podwzgórza lub przysadki na stymulację, chyba się nie mylę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 57 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1065
clomid 10 dni to jest w sam raz myślę, zobaczą jak twój układ hormonalny zareaguje, z resztą po lajtowych cyklach tak się ludzie odblokowują. w zasadzie dałeś mi do myślenia, bo kiedyś w sumie sobie pomyślałem że mógłbym brać cały czas nolvadex, tyle że wyczytałem, że jest on kancerogenny, więc wolałbym go nie brać zbyt długo, ale dziś jak się obudziłem, to pomyślałem, że mógłbym w go brać na zmianę z clomidem i ewentualnie samym hcg. potem może zmniejszanie dawek na połowe tabletki, itd. ehh kiedyś poszukam jakiegoś kumatego endykronologa lub androloga i opisze mu całą historię, bo takie leczenie na własną ręke przyznam że jest trochę głupie, chyba że ktoś ma olbrzymią wiedzę.
ale póki co muszę naprawić swoje ciało małymi cyklonami :]

tzn. te 3-6 miesięcy to jest okres, w którym np. starsi faceci po andropauzie zaczynają zauważać pozytywne skutki, tj. powrót do młodości :] ale to wszystko moze pojawic się szybciej tak ze nie bój żaby,szkoda tylko że trzeba czekać na efekty bo nie wiadomo do końca czy to leczenie przynosi skutki skoro nie widzi się efektów
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 608 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 50703
Heh, dalej widzę, że masz nieograniczony dostęp do przeróżnej maści medykamentów okołosterydowych :) Może w sumie dobrze, że ja nie mam, bo by mnie jeszcze kusiło, żeby jakiegoś mega-cyklona walnąć co by mi jajca eksplodowały
Jak najbardziej wybieraj się do lekarza, jesteś jeszcze młody, więc może na odblok Twojej przysadki jeszcze nie za późno Popytaj się w okolicy o dobrych ANDROLOGÓW. Endo raczej nie ma sensu, bo moja lekarka ostatnio powiedziała, że jeżeli okaże się, że trzeba będzie ciągnąć leczenie gonadotropinami, to będę musiał poszukać jakiegoś ogarniętego androloga, bo ona jako endo nie czuje się na tyle pewnie, by pokierować moją terapią. Wiadomo, pewnie kwestia doświadczenia, bo do endo to raczej sami tarczycowcy chodzą, a kobiety mają gino :)

Miejmy nadzieję. Póki co odczuwalnego bądź zauważalnego działania CLO brak; widać musi się towar rozkręcić.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Wiek 40 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 499
Proszę o podpowiedź jaka terapia była by dla mnie najefektywniejsza, dodam że ważę 110kg przy 170 cm wzrostu i chciałbym zrzucić a utyć i być zdrowym i dobrze się czuć. mam diagnozę hipogonadyzm hipergonadotropowy.

Wyniki z: 2013-01-02.


- ACTH 14,70 PG/ML - NORMA: 5,00-46,00.

- HG < 0,05 ng/ml - NORMA: 0,00-3,00.


Wyniki z 2013-01-02.


- LH 1,18 mlU/ml - NORMA: 0,57-12,07.

- Testosteron 260,33 ng/dl - NORMA: 142,39-923,14.

- Prolaktyna 7,12 ng/ml - NORMA: 2,50-17,00.

- TSH 0,441 mIU/ml - NORMA: 0,350-4,940.



Mam jeszcze wcześniejsze wyniki stymulacji LH z RH i FSH z RH z roku 2004. po których stwierdzono u mnie hipogonadyzm hipergonadotropowy.


Badanie z 2004-10-20.


Test stymulacji LH z LH-RH (25mg).


0' ...............2,7............................mlU/mL.

30' .............102,3 ........................ mlU/mL.

60' .............89,2 .......................... mlU/mL.

120' ...........69,6 ........................... mlU/mL.


Test stymulacji FSH z LH-RH (25 mg).


0' ...............2,7............................mlU/mL.

30' .............17,3 ........................ mlU/mL.

60' .............18,4 .......................... mlU/mL.

120' ...........14,2 ........................... mlU/mL.

czy leczenie gonadropinami Clomid biogonadyl nie było by dla mnie ok ale co z moją wagą może majpierw ją zbić czy clenbuterol by nie pomógł. Lekarz 1,5 roku temu przypisał mi Omnadren 250 wziąłem 4 strzały i po nich przytyłem 20kg, więcej już nie chcę przytyć.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
B-REAL FIGHT24.PL Moderator
Ekspert
Szacuny 269 Napisanych postów 8464 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 129056
O formie leczenie konsultuj się z lekarzem prowadzącym, który zna Twój przypadek.

Trener personalny, masażysta.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Wiek 40 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 499
wiem, już z jednym konsultowałem to mi przypisał Omnadren 250 a widział że dużo ważę i przytyłem po nim 20 kg. Teraz się boję co brać bo więcej już przytyć nie chcę.

A chciałbym poprawić ogólne samopoczucie i pobudzić hormony bo mam słaby zarost i forma męska kuleje a w dodatku tkanka tłuszczowa pod skórą duża mi się zrobiła i chcę jej się pozbyć. kiedyś ćwiczyłem na sucho na siłce ważyłem sobie 80 kg 100lg na klatę brałem mięśnie były, a teraz po Omnadrenie 110kg ważę mięśnie duże większych nie potrzebuję aż za duże a tłuszcz trzeba zbić a do tego to schorzenie.

Więc samo nie pójdzie muszę zastosować leczenie a lekarze znają się na tarczycy i na hormonach kobiecych byłem u jednego Prof. patrzył w wyniki i mówił że wszystko dobrze to mu mówię że na testach stymulacji mi schorzenie wyszło on zesłópiał zmieszał się i nic i mi o diecie prawi dał mi rozpiskę restauracji gdzie mam zdrowo jadać i 200 zeta poszło.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 35
Witam Panowie, dziele z wami moj problem. Mam 21 lat. Od dawna obserwowalem bardzo wolny progres w wynikach sportowych mimo uprawiania roznych sportow w tym silowych oraz zdrowego stylu zycia przez wiele lat. Myslalem, ze moje problemy sa genetyczne. Jednakze od 2 lat zmagam sie juz z zaburzeniami erekcji i libido. To przyczynilo sie do wykrycia hipogonadyzmu, testosteron calk na pocz leczenia ok 100 ng/dl gdzie norma 260-800 ;/ Udalem sie do lekarza w Lublinie androloga. Przepisal mi lek merional. Moje wyniki skoczyly po 4 miesiacach do ok 300 ng/dl dla testo. Czulem sie dobrze, bylo libido konkret, masa miesniowa rosla i tluszczowa spadala szybko :) Po osiagnieciu pulapu 300 lekarz powiedzial, zeby odstawic lek i zobaczyc czy organizm zaskoczy. Niestety juz po miesiacu wynik spadl o 40 jednostek. W zwiazku z tym zdesperowany zaczalem szukac pomocy u kogo innego. Trafilem do Rabijewskiego. Jak pewnie sie domyslacie, to przepisal mi to co kazdemu na rozruch, clostilbegyt w obawie o plodnosc. Jestem juz na nim miesiac. Moja wartosc testo skoczyla do 1000ng/ml ale libido i samopoczucie na minus :/ Bylem na kontroli u Rabi i oczywiscie mowi, ze to jeszcze za wczesnie na satysfakcje i zeby kontynuowac leczenie closti... Jestem zawiedziony bo po przewertowaniu internetow widze, ze nikogo closti nie przywrocil do zycia jak trza... Moze wrocic do merionalu? Boje sie zazywac sterydy, przynajmniej na razie ;/ Czy ktos zazywal merional? Czy jest jakakolwiek szansa na wyjscie z tej dolegliwosci czy trzeba sie pogodzic z dozywotnim wspomaganiem? Czy ktos wyszedl z tej choroby?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Stan podgorączkowy przy alergii ? Czy to alergia ?

Następny temat

pęknięte śródręcze - co robić?

Fruzelina