Lekarz zdiagnozował u mnie zapalenia pęcherza żółciowego, który objawiał się wieczornymi bólami brzucha, wzdęciami i zaparciami(nic miłego). Polecił mi zastosować dietę lekkostrawną wraz z odpowiednimi lekami(antybiotyk).Przekazał, także zalecenia co mogę jeść a czego nie.Leki będe spożywał miesiąc wobec tego mam nadzieje, że tyle potrwa i dieta.
Zgodnie z zaleceniami lekarza nt. dziennego zapotrzebowania wygląda to tak: białko 1-1.5/kg, tłuszcze ograniczone, węglowodany-uzupełniamy braki.
*Chcę abyście wskazali mi błędu jakie są w mojej diecie.
*Z góry zwiększyłem ilość białka gdyż prowadzę sportowy tryb życia
*czy ryż/makaron to produkty lekkostrawne?
Informacje o mnie
staż:3 lata
wiek: 19
wzrost: 172
waga:85
cel: Stopniowa redukcja do 80 kg
trening: 3x w tygodniu split, 3x aeroby(30-40 min)
siłownia:full osprzęt
odżywki: brak
dieta: załączam niżej
Dozwolone(+)potrawy:
+ chleb pszenny,czerstwy
+owsiane,jęczmienne
+mleko odłuszczone,kefir
+sery chude, twarogowe
+mięso: pierś z kuraka,cielęcina,indyk
+masło ograniczona ilość
+oliwa,soja ograniczona ilosc
+dżem, miód
+banany,jablka,pomidory,brzoskwinie
Zabronione(-) potrawy:
- chleb razowy,żytni
-kasz jaglane,grube
- mleko tłuste, kwaśne
- mięso wieporzowe,dziczyzna
Zmieniony przez - Yoro w dniu 2013-04-10 23:59:02