Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Chondromalacja rzepki - POMOCY!!!

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 107790

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 49 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 140
Do Kradam:

Z tego co wiem to sama chrząstka się nie odbuduje ale dzięki chrząstce rekina ona jest nieco wspomagana. Czytałam na innych forach gdzie wypowiadali się lekarze i ludzie, którym zalecano spożywanie właśnie chrząstki rekina. Nawet jeśli nie pomoże to chyba nie moze zaszkodzić. Jaak moze to weź nappisz bo ja ostatnio zakupiłam i mam nadzieję, Że nie będzie skutków ubocznych.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 308 Napisanych postów 3172 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 21170
Nie masz się co obawiać, jedynym skutkiem ubocznym będzie uszczuplenie portfela.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 76 Napisanych postów 1720 Wiek 46 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 22401
kradam przeczytaj od pierwszego postu , porównaj z moja wypowiedzia i wstydz sie. !6 letnie panny musza cie uświadamiac na temat chrzastki rekina. Podaj dowody naukowe że chrzastka jest nic nie wartym suplementem zanim napiszesz bzdure.

Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ej, a wg to jeszcze mam takie pytanko. Bo ostatnio poszłam do chirurga (bo wszyscy ortopedzi wyjechali na wakacje, wiec bylam skazana na chirurga) i powiedzial mi, że mam zapalenie gęsiej stopki. We wtorek ide do ortopedy ,zeby to potwierdził. Ale o co dokladnie mi chodzi- czytałam gdzies ze zapalenie gesiej stopki może byc od choroby zwyrodnieniowej, a ta zas bierze sie od uszkodzenia tkanek ochraniajacych staw. Czy to prawda? I co się stosuje jako leczenie przy zapaleniu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
"Zapalenie" gęsiej stopki często towarzyszy różnorakim zaburzeniom pracy stawu kolanowego.

Ty się chyba leczysz u jakiś kiepskich lekarzy, toteż dostaniesz zapewne tabletki NLPZ, zalecenie odpoczynku i być może skierowanie na fizykoterapię.

W dobrej klinice zostałabyś skierowana na fizjoterapię.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nie no, akurat lekarzy mam dobrych. Póki co dostałam ortezę bo mam niestabilność. Przed operacjami byłam u kilku lekarzy, w tym w Zgorzelcu (jestem z Jeleniej). Tak jak napisałam, ortopeda jeszcze nie potwierdził tego zapalenia. Chirurg przepisał mi lek przeciwbólowy i przeciwzapalny "Nimesil". We wtorek ide do lekarza i jak wrócę to napiszę co powiedział. Dzięki za odp.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Co tu potwierdzać. Gęsia stopa jest przyśrodkowo od dolnego końca rzepki, ze 2 cm w dół, to dość duży obszar. Jak tam boli przy uciskaniu, to jest to.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dokładnie tak boli jak Ty mówisz (piszesz). I tak musze do niego pojsc zeby powiedzial czy ta orteza jest dobra, wziac zwolnienie z wf-u bo nie wyobrazm sobie w takim stanie cwiczyc, a szkoda bo kocham sport :(
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 282
Witam, dziś byłem u ortopedy który stwierdził chondromalacje rzepki i przepisał póki co na miesiąc lekarstwo STRUCTUM i potem do kontroli. U mnie objawiało się to głównie strzelaniem w kolanach przy mocnym zginaniu i jakby 'przeskakiwanie' w lewym kolanie przy każdym zgięciu. Czasem lekkie pobolewanie po rowerze, ale żadnych wysięków itepe. Czy jest szansa, że lek odbuduje chrząstke? Mogę w czasie przyjmowania chodzić na rower czy oszczędzać maxymalnie kolana?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Lek Ci niczego nie odbuduje. W przypadku chondromalacji powinien być rozważony trening rehabilitacyjny mający na celu poprawę działania kolana a co za tym idzie ustanie dolegliwości. Rower w ramach rekreacji i bez bólu zaszkodzić nie powinien.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Łokcie!!!

Następny temat

JOINT RENEW FORMULA - kto stosował???

Spalanie
Polecane artykuły