Szacuny
2
Napisanych postów
49
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
140
Do Kradam:
Z tego co wiem to sama chrząstka się nie odbuduje ale dzięki chrząstce rekina ona jest nieco wspomagana. Czytałam na innych forach gdzie wypowiadali się lekarze i ludzie, którym zalecano spożywanie właśnie chrząstki rekina. Nawet jeśli nie pomoże to chyba nie moze zaszkodzić. Jaak moze to weź nappisz bo ja ostatnio zakupiłam i mam nadzieję, Że nie będzie skutków ubocznych.
Szacuny
76
Napisanych postów
1720
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
22401
kradam przeczytaj od pierwszego postu , porównaj z moja wypowiedzia i wstydz sie. !6 letnie panny musza cie uświadamiac na temat chrzastki rekina. Podaj dowody naukowe że chrzastka jest nic nie wartym suplementem zanim napiszesz bzdure.
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy
Szacuny
2
Napisanych postów
49
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
140
Ej, a wg to jeszcze mam takie pytanko. Bo ostatnio poszłam do chirurga (bo wszyscy ortopedzi wyjechali na wakacje, wiec bylam skazana na chirurga) i powiedzial mi, że mam zapalenie gęsiej stopki. We wtorek ide do ortopedy ,zeby to potwierdził. Ale o co dokladnie mi chodzi- czytałam gdzies ze zapalenie gesiej stopki może byc od choroby zwyrodnieniowej, a ta zas bierze sie od uszkodzenia tkanek ochraniajacych staw. Czy to prawda? I co się stosuje jako leczenie przy zapaleniu?
Szacuny
2
Napisanych postów
49
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
140
Nie no, akurat lekarzy mam dobrych. Póki co dostałam ortezę bo mam niestabilność. Przed operacjami byłam u kilku lekarzy, w tym w Zgorzelcu (jestem z Jeleniej). Tak jak napisałam, ortopeda jeszcze nie potwierdził tego zapalenia. Chirurg przepisał mi lek przeciwbólowy i przeciwzapalny "Nimesil". We wtorek ide do lekarza i jak wrócę to napiszę co powiedział. Dzięki za odp.
Szacuny
2
Napisanych postów
49
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
140
Dokładnie tak boli jak Ty mówisz (piszesz). I tak musze do niego pojsc zeby powiedzial czy ta orteza jest dobra, wziac zwolnienie z wf-u bo nie wyobrazm sobie w takim stanie cwiczyc, a szkoda bo kocham sport :(
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
282
Witam, dziś byłem u ortopedy który stwierdził chondromalacje rzepki i przepisał póki co na miesiąc lekarstwo STRUCTUM i potem do kontroli. U mnie objawiało się to głównie strzelaniem w kolanach przy mocnym zginaniu i jakby 'przeskakiwanie' w lewym kolanie przy każdym zgięciu. Czasem lekkie pobolewanie po rowerze, ale żadnych wysięków itepe. Czy jest szansa, że lek odbuduje chrząstke? Mogę w czasie przyjmowania chodzić na rower czy oszczędzać maxymalnie kolana?
Szacuny
308
Napisanych postów
3172
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
21170
Lek Ci niczego nie odbuduje. W przypadku chondromalacji powinien być rozważony trening rehabilitacyjny mający na celu poprawę działania kolana a co za tym idzie ustanie dolegliwości. Rower w ramach rekreacji i bez bólu zaszkodzić nie powinien.