Składniki:
Ryz
Kminek
Oliwa z oliwek
cebulka
Cebulę kroimy drobno. Wrzucamy do gara z rozgrzaną oliwą( ja dałem dwie łyżeczki), powinna się zeszklić lecz nie możemy jej przypalić. Dodajemy Kminek w całości, ilość zależy od aromatu jaki chcemy uzyskać. Im więcej tym silniejszy i bardziej intensywny, ja dałem około ćwiartki łyżeczki. Chwilkę podsmażamy i uwalniamy zniewalające zapachy . Wsypujemy ryż zalewamy gorąca wodą. Na szklankę ryżu dwie szklani wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu do chwili odparowania wody około 20 min. Ryżu nie ma potrzeby mieszać podczas gotowania wytworzą się charakterystyczne kominy. Na koniec zdejmujemy z palnika mieszamy i za kilka chwil jest gotowy do podania.
Smacznego
Pżepraszam, za błendy ortograficzne, i inerpukcyjne.To poprostu dysortografia!