SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Na TŁUSTY CZWARTEK odtluszczone, pieczone, pełnoziarniste faworki!

temat działu:

Kuchnia SFD

Ilość wyświetleń tematu: 7510

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Można zamieniać. Tylko dajesz w skali 1:2-3 (soda:proszek)

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-27 13:18:36
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 484 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11333
Czyli jesli chodzi o ten przepis to mam rozumiec ze pol lyzeczku sody mam dac tak?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Wg pewnej zasady tak. Bynajmniej ja tak robię i wychodzi

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-27 13:45:09
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 484 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11333
Dzieki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Proszek to jest soda, tylko ze zakwaszona. Do samej sody wypada dodać zakwaszacza typu śmietana, czy ocet. Ale to już bla bla bla...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 29 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1618
Daneku
Mam pytanko. Czy zamiast proszku do pieczenia mozna uzyc sody oczyszczonej? Czy to jakas roznica bedzie?


Odpowiedź już udzielona przez grekara Z sodą też wyjdzie, ale polecam dodać do sody odrobinę soku z cytryny.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 484 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11333
Donkje chyba widze bo ja zadalem to pytanie i ja dostalem odpowiedz wiec po kiego mnie cytujesz? Hehhehe.... koniec spamu. Trza dzis wieczorkiem faworki myknac

Zmieniony przez - Daneku w dniu 2014-02-27 14:55:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 313 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5780
Elegancko trzeba sprobować ;) SOG!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 904
Faworki GIT! Wszystkim smakują;)

Wcześniej lepiej rozpuścić słodzik i dodać do ciasta.




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 44168
Przepis spoko. Jakby zrobić z samej żytniej to by była kosa, ale pewno nie wyjdą takie :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Chleb czekoladowy z rodzynkami na zakwasie

Następny temat

**Dziewczyny się cieszą, że wciąż na nas lecą** SPAM.

WHEY premium