SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Filet z kurczaka - fotoprzepis :-]

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 47129

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 378 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8968
Często słyszę, że ktoś nie je kurczaka bo nie potrafi go przyrządzić, a tu akurat mama wyjechała na 2 tyg na wczasy, albo zaczynają się studia... A nie jest to wcale takie trudne...

Przepis będzie na duszone filety z kurcząt.

No to do dzieła, proszę nie komentować dopóki nie skończę


Czego będziemy potrzebować...

filet z kurczaka (ja przyrządzam ok 500g - bo tylko taką patelnią dysponuję, jak masz większą - możesz więcej zrobić i później odgrzewać)
cebula (wg uznania - ja biorę pół średniej cebuli na 500g kurczaka)
mąka
pieprz mielony i ziarnisty
sól
liść laurowy
woda

patelnia
nóż
deska do krojenia
talerz
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 378 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8968


Na patelnię lejemy wodę, mniej więcej 1,5-2 cm wysokości, wrzucamy posiekaną cebulę, kilka liści laurowych i kilka ziaren pieprzu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 378 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8968


Nasze filety myjemy pod bieżącą wodą, wycinamy tłuszcz/kości jeśli są, kroimy na kawałki (wielkość dowolna - zależy od upodobań). Solimy z każdej strony.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 378 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8968


Sypiemy też pieprzem z każdej strony (jak ktoś lubi pieprzne to daje więcej, jak nie to mniej).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 378 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8968


Sypiemy trochę mąki na talerz i obtaczamy naszego kuraka w niej, tak, żeby cała jego powierzchnia była w mące.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 378 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8968


Robimy tak ze wszystkimi kawałkami, w międzyczasie wstawiamy patelnię na ogień.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 378 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8968


Czekamy aż woda zacznie się gotować.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 378 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8968


Kiedy to się stanie wrzucamy naszego kuraka na patelnię i zmniejszamy ogień.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 378 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8968


Przykrywamy pokrywką (w końcu ma to być filet duszony, a nie gotowany ). Pilnujemy, żeby nie wykipiał (można lekko uchylić pokrywkę).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 378 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8968


Jeśli zostało nam mąki na talerzu możemy ją wsypać - będziemy mieli bardziej gęsty sos (jak kto lubi).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 378 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8968


Co jakiś czas mieszamy, a po ok 15 minutach przewracamy kawałki na drugą stronę.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do oceny ?

Następny temat

SZybko schudnac

WHEY premium