...
Napisał(a)
1. No, a kto produkuje produkt? 2. HACCP obejmuje znacznie większy zakres niż same warunki sanitarne, bo ma na względzie bezpieczeństwo żywności i eliminację jego zagrożeń na każdym etapie produkcji. 3. To prawda, obowiązek wdrożenia HACCP w Polsce został wprowadzony już w 2004 roku, ale to nie znaczy że system rzeczywiście został do 2004 wdrożony we wszystkich firmach sektora.
...
Napisał(a)
No ale co to ma do walorów samego soku pomidorowego?
Snickersy też mają wydrukowane na opakowaniu oświadczenie o HACCP, a z dietetycznego punku widzenia plasują się między trutką na szczury a gąbką kąpielową.
edit: mówimy oczywiście o walorach zdrowotnych, a nie smakowych, czy np. estetycznych typu "paw po soku pomidorowym w zielonej toni Zatoki Gdańskiej"
Pozdrawiam!
Zmieniony przez - Transi w dniu 2008-11-06 09:52:32
Snickersy też mają wydrukowane na opakowaniu oświadczenie o HACCP, a z dietetycznego punku widzenia plasują się między trutką na szczury a gąbką kąpielową.
edit: mówimy oczywiście o walorach zdrowotnych, a nie smakowych, czy np. estetycznych typu "paw po soku pomidorowym w zielonej toni Zatoki Gdańskiej"
Pozdrawiam!
Zmieniony przez - Transi w dniu 2008-11-06 09:52:32
Denerwować się, to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Polecane artykuły