SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wołowina

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1625

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 267 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4903
Dj dodo itp jednakże dziennie mam w rozpisce 250g wola oprócz innych mies a chciałbym właśnie dobra cześć wołowa jak udziec bądź rostbef a dostałem coś takiego i ciężko przyjąć do tego wartości odżywcze jakie by mógł posiadać bo jak zauważyłem karczek wołowy bez kości itp może mieć nawet 18 tłuszczy w 100g
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 883 Napisanych postów 806 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 22409
Ale Ty męczysz bułę... Wizualnie przecież można ocenić, że te kawałki nie są tluste a jak masz tak płakać to wy*eb to mięso albo idź do sprzedawcy i z nim rozwikłaj tą jakże ciężką zagadkę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 267 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4903
Hipodryl wyluzuj tu chodzi o pomoc ma szczególne przerosty w danych elementach więc chciałbym się dowiedzieć w zależności jaka część wiadomo taka dana ilość tłuszczy jednakze jest dużs rozbieżność od znikomej ilości do właśnie nawet 20g tłuszczy w 100g dlatego chciałbym rozwiać moje wątpliwości jak to wygląda sprawa z tą wołowina myślałem że zamawiając dana część płacąc oczekujesz że dostaniesz właśnie to co chciałeś
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9070 Napisanych postów 82767 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 700001
Ty wyluzuj bo już nie można tego czytać . To zrezygnuj z wołowiny i kupuj np indyka . Nie masz większych problemów ? Jesteś zawodnikiem który za 2 tygodnie wychodzi na scenę ? Przesadna precyzja w odniesieniu do osób, które rozpoczynają przygodę ze zdrowym odżywianiem może dość szybko doprowadzać do zniechęcenia – wiąże się bowiem z istotnymi nakładami czasu, wymaga sporo zbędnego zaangażowania. Ten czas zdecydowanie warto poświecić na coś pożytecznego . Skup się na bardziej istotnych rzeczach .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 267 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4903
Akurat podchodze do tego profesjonalnie dlatego czy potraficie osadzic po tych zdjęciach jaka by mogła by to być część lub w przybliżeniu ile tłuszczu w jakich okolicach. Za pierwszym razem dostałem bez żadnych przerostow itp to było bankowo chuda zrazowa wołowina jednakże co do tej ciężko określić nie chciałbym żeby miała z prawie 20g fatu w 100g mięsa..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 7 Wiek 37 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 463
Sprzedawca pomylił pojęcia i udziec nazwał szynką. Więc dostałeś udziec i włącz sobie takie wartości:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 267 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4903
Jednakże sądzisz po zdjęciach że byłby to udziec nie chciałbym jedynie żeby to była karkówka wołowa bo ona zawiera prawie 20g tłuszczu w 100 g a wołowina chuda jak udziec ligawa skrzydło Łopatka do 8g około maksymalnie udziec to już w ogóle znikome więc jak rozpoznać w głębszej sprawie że to chuda wołowina sugerujcie się jeżeli możecie tymi późniejszymi zdjęciami lub dodam jeszcze raz tutaj. Jeden kawałek ten z właśnie przerostej daje mi do myślenia że to skrzydło wołowe dodam że oczywiście jedno zdjęcie jest w całości następne po skrojeniu na kawałki mniejsze

















Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-06 19:26:00
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 883 Napisanych postów 806 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 22409
Nje jedz tego mięsa, prześwietliłem właśnie skanerem w oczach i wyszlo 22,81% tłuszczu, to na pewno szynka z krowy.
A tak serio, widział Ty kiedykolwiek na oczy karkówkę? Odnoszę wrażenie, że to typowy trolling.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 267 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 4903
Chodzi o kark wołowy hehe spójrz i odpisz nawiązując do tematu skoro nie jesteś obyty nie komentuj





Zmieniony przez - baczek1997 w dniu 2019-12-06 19:44:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 883 Napisanych postów 806 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 22409
Przepraszam, idę sobie
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Zapotrzebowanie, jak to jest z progiem?

Następny temat

Mięso wołowina problem

forma lato