Szacuny
17
Napisanych postów
733
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
13457
Witam.
Zamierzam wkrótce wybrać sie do stomatologa. Nie dbało sie do tej pory o uzębienie to teraz trzeba płacić. Mam do zrobienia kilka zębów i zastanawiam się czy nie skorzystać z znieczulenia ogólnego czyli narkozy. Troche cykam sie dentysty(uraz z dzieciństwa).
Chciałbym sie zapytać czy ktoś przechodził już coś podobnego, i jakie są jego wrażenia.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Szacuny
99
Napisanych postów
686
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2312
rowniez wtedy jak jest stan zapalny. zreszta nie bede sie wymadrzal bo nie jestem stomatologiem. boofi jest najbardziej kompetentny zeby sie na ten temat autorytatywnie wypowiedziec - w koncu zajmuje sie tym na codzien
Szacuny
17
Napisanych postów
733
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
13457
wybieram sie na dniach do dentysty i bede z nim rozmawiał na ten temat. chyba w zasadzie jestem zdecydowany na narkoze, ale wole sie dopytac innych którzy to przeżyli jak to wygląda zreszta przy wiekszej ilości zębów do zrobienia jest to zalecane. No chyba ze stomatolog zaproponuje jakieś inne rozwiązanie. pozwalające wyłączyć świadomość podczas zabiegu. w ostateczności jakieś znieczulenie i mp3 na uszy zeby nie słyszeć dźwięków wydawanych przez te narzędzia tortur
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
15
Mam isc do dedysty ale sie panicznie boje czy wiecie moze ktory dedysta robi pod narkoza bo jestem panikara podajcie jakies gabinety i miejscowosci w ktorych sie znajduja
Szacuny
17
Napisanych postów
733
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
13457
mi sie jeszcze nie udało, z racji tego że gotówke na zabieg bede miał dopiero w połowie kwietnia. a wydatki są dość spore około 1000zł za narkoze + za każdy zrobiony ząb około 200zł(a mam ich pewnie z 10).
Byłem tylko sie dowiedziałem ocenach i samym zabiegu. Jest ponoć bezpieczny i zalecany przy większej ilości ubytków.
Przed narkoza masz wizyte u stomatologą robią Ci przeswietlenie zebów, ogladają je. mówią co jak mozna zrobić. a na koniec dostajesz kosztorys. jak sie zgadzasz to bada Cie anestezjolog w celu upewnienia sie czy nadajesz sie do zabiegu w narkozie. potem jeszcze jakies badania krwi. No i umnie w warszawie sie czeka na zabieg jakieś 2-3 tygodnie.( a wybieram sie do bardziej znanej kliniki w wawie, dlatego tez ceny są wyzsze od innych)