Andrzej Kalisz - AKADEMIA YIQUAN http://www.yiquan.pl
...
Napisał(a)
A na kolację poszliśmy do knajpy ujgurskiej (tureckojęzyczna mniejszość narodowa). Kuchnia stanowi syntezę kuchni narodów Azji środkowej i kuchni chińskiej.
"Bambus z tofu" z selerem
"Bambus z tofu" z selerem
Andrzej Kalisz - AKADEMIA YIQUAN http://www.yiquan.pl
...
Napisał(a)
Tym razem poszliśmy na kolację tylko we dwóch. We dwóch zjedliśmy 3 powyższe dania, a na zakończenie każdy po porcji tzw. zhushi, czyli "głównego jedzenia". Gustaw jadł taki makaron z mięsem i warzywami (wśród nich także kłącza czosnku)
Andrzej Kalisz - AKADEMIA YIQUAN http://www.yiquan.pl
...
Napisał(a)
Kilka dni temu byliśmy w knajpie syczuańskiej, gdzie zauważyłem, że w menu jest żaba, i to na kilka różnych sposobów. Dzisiaj po popołudniowym treningu zapytałem ekipę: "Dzisiaj na kolację żaba, czy pierogi". Przegłosowano żabę. Oczywiście zamówiliśmy też kilka innych dań. Oto zawiniątka z makaronu.
Andrzej Kalisz - AKADEMIA YIQUAN http://www.yiquan.pl
Polecane artykuły