Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
3
Napisanych postów
146
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3033
Gdyby PSSD było spowodowane tylko przez prolaktynę to bym się cieszył, ale SSRI powodują m.in. trwałe zmiany w gospodarce neuronalnej, zmiany epigenetyczne, które objawiają się w następnych pokoleniach itd. Widzę, że nie poczytałeś o PSSD, no ale Twoja sprawa. Na angielskojęzycznej wiki masz mnóstwo odnośników do najnowszych badań. Deprim to kolejny SSRI. Hermann1, czytając Twój post widzę, że na ten temat posiadasz jedynie ogólnie dostępną wiedzę teoretyczną, w tym wątku zbędną.
Szacuny
76
Napisanych postów
1720
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
22401
Chłopie co Ty gadasz.Sa to leki zatwierdzone w Polsce w Ty wjeżdzasz z angielskojezycznymi forami.Kuracja trwa zazwyczaj 6 miesiecy i lek jest odstawiany.Poczytaj polskojezyczne fora zamiast sie wymadrzać.Dopuszczono by do obrotu leki których skutki uboczne odbijałby sie na następnych pokoleniach? Po prostu na Ciebie zle on podziałał i tyle.Chłopak ma depresje i powinien stosować . A Ty TTrot trafiłes na opisy skutków ubocznych ale wejdzna forum depresji / polskojęzyczne/ i poczytaj o pozytywach.
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy
Szacuny
14
Napisanych postów
751
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5743
powiem Ci z WŁASNEGO doświadczenia, te leki kastrują i nie mam co do tego zadnych wątpliwości, wez na sprobe pare razy a sie przekonasz. a uwierz mi ze zjadlem w swoim zyciu wiele leków przeciwdepresyjnych
Szacuny
76
Napisanych postów
1720
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
22401
Kolego mioałes pecha.Doswiadczyłes nieprzyjemnych skutków ubocznych i jestes rozgoryczony, ale nie mozesz generalizowac że te leki powoduja u kazdego tego rodzaju skutki uboczne.Różnie ludzie reaguja.Znam takich którym pomogły w wykaraskaniu sie z powaznych problemów psychicznych nie wpływajac na ich zycie seksualne zarówno mężczyznom jak kobietom.Nie mozesz wszystkiego podciagac pod jedna kreske a twierdzenioe że te leki kastruja sa totalna bzdurą
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę, gdyż to ja jestem ten najgorszy
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
106
trot po co bierzesz antydepresanty skoro powodem twej depresji jest prawdopodobnie za niski naturalny testosteron lub h.tarczycy. zacznij je dozywotnio uzupelniac nonstop i bedzie ok i odtawisz seroxat bo to dopiero zrobi z ciebie narkomana