SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Złamany palec - Narośl

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4984

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 255
Po czterech miesiącach od złamania palec odzyskał dawną sprawność, ale narośl nadal pzostała.
Jest to mały palec i załaczam zdjęcie jak to aktualnie wyglada.

http://img113.imageshack.us/img113/3527/palecwt9.jpg

Czy oprócz masaży, które odnosza mizerny skutek są może jakiś maśći albo zabiegi usuwajace te zgrubienie. Tylko prosze mi ie pisać zebym okłady robił bo to nie ma sensu :-], nie jest to opuchlizna tylko cos jak mi sie wydaje ztwardniała torebka stawowa.

Prosze o pomoc.
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 21546 Napisanych postów 71012 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 574845
Przy złamaniach wokoło zawsze tworzy się tzw "okostna" "skostnienie" - różnie się to określa. Masz rację, że żadne okłady / maści itp nie pomogą. Jest to naturalny proces organizmu i organizm sam albo to wyrówna / zmniejszy / bądź pozostawi - jak widać na zdjęciu.

Trudno również określić czas w jakim miałoby to zniknąć / zmniejszyć się. Każdy inaczej reaguje na samo złamanie oraz proces kostnienia i późniejszego wyglądu.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 255
Ok dzieki. Czyli pozostaje mi masowac chyba tylko to miejsce i liczyc na to ze sie zmniejszy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 762 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4190
a jakiś zabieg chirurgiczny? mam podobny problem na tak zwanym ,,fakerze'' od ponad roku będzie ze 14 miesięcy no i do dzisiaj nie zeszło pozostało chyba wzmacnianie paluchów jakos żeby się nie wybijały nawet ... bo to też h*j*ia

Wielu z nas pada pod ciosami losu na ringu życia, ale tylko arcymistrzowie potrafią się podnieść
i wziąć srogi odwet za porażki.

,, W miastach gdzie koszaruje wojsko , dziewczęta szybciej dojrzewają"

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

wągry

Następny temat

Skóra rąk; paznokcie; włosy; stopy oraz pachwiny - problemy nastolatka

WHEY premium