WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Wyniki badań - złe samopoczucie

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 34

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 33 lat Na forum 0 dzień Przeczytanych tematów 25
Cześć, jestem nowy na forum i prosiłbym o interpretację wyników.
Mam 33 lata, wzrostu 178 i 84 kg wagi. Ostatnimi czasy odczuwałem duży spadek energii i motywacji. Postanowiłem zrobić badania i wyszło to co wyszło. Co mogę z tym zrobić?
Dodam, że rok temu miałem próby wątrobowe i ten ALT też był lekko podwyższony - 55.
Będę wdzięczny za każdą wskazówkę

Zmieniony przez - Mefju93 w dniu 2026-03-25 08:27:08

Zmieniony przez - Mefju93 w dniu 2026-03-25 08:29:08
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9350 Napisanych postów 83927 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709404
Większość wyników masz ok tj morfologia, tarczyca, cukier, nerki bez zarzutu.Testosteron 437 niby w normie, ale raczej średni poziom, przy którym mogą już być spadki energii.
ALT 75 (i wcześniej też podwyższony) czyli wątroba jest przeciążona.
Najczęstsze powody znasz tj alkohol, dieta, nadmiar kcal, mało ruchu albo brak regeneracji.0 alkoholu na 4–6 tygodni,prosta, czysta dieta,ruch plus sen,opcjonalnie: NAC, omega-3, wit. D
Po 4–6 tyg. powtórz ALT, AST, GGTP.
Na ten moment to wygląda bardziej na styl życia niż poważny problem
1

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 33 lat Na forum 0 dzień Przeczytanych tematów 25
Dzięki za odpowiedź!
Właśnie zacząłem przyjmować witaminę D, bo wyszedł mi niedobór - poziom 23.
Zawsze testosteron miałem na poziomie 600-750, dlatego bardzo się zdziwiłem, że aż tak spadł.
Suplementy jakie włączyłem to: ibuvit d3 4000
Omega 3 w dawce 2 kapsułek (epa + dha 550).
Kupiłem też NAC w dawce 600 mg w jednej tabletce, tylko nie ma obycia z tym suplementem. Jak najlepiej go przyjmować?
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9350 Napisanych postów 83927 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709404
najprościej dajesz 600 mg 1–2x dziennie na czczo (np. rano lub między posiłkami).
Jak bierzesz raz dziennie to też jest ok na start.

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Polecany endokrynolog

Następny temat

Hematokryt oraz żelazo

electro
Polecane artykuły