SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

"smażenie" pod przykryciem

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4372

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 27
Biorąc pod uwagę że smażenie nie należy do najlepszych sposobów przygotowywania posiłków na wzgląd na jego niekorzystny wpływ na przygotowany posiłek to chciałbym dowiedzieć się czy smażenie pod przykryciem podchodzi pod duszenie które podobno jest raczej ok. Pytam ponieważ duszenie zawsze kojarzyło mi się z przygotowywaniem posiłku bez oleju/tłuszczu bądź z niewielką ilością wody a ja mam na myśli np. przygotowanie kotleta mielonego który znajduje się wyłącznie w oleju.
Przy okazji chciałbym zapytać czy posiada ktoś może info na temat tego czy olej sojowy jest dobry do smażenia/"duszenia" - pytam bo słyszałem że ponoć niektóre oleje się nie nadają do tego celu jak np. oliwa z oliwek która wytwarza rakotwórcze związki podczas smażenia.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
nie bedzie się to nijak różniło.
oliwka jest lepsza do smażenia

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do oceny 84kg

Następny temat

(DIETA) PRZEDSTAWICIELE HANDLOWI ŁĄCZCIE SIĘ! - PYTANIA I SUGESTIE!

WHEY premium