Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Powrót do boksu po pół rocznej przerwie

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 328

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 189 dni Przeczytanych tematów 8
Witam, mam pytanie jak z powrotem do boksu po złamaniu otwartym w lewej ręce? Przed złamaniem trenowałem pol roku boks i zastanawiam się czy opłaca się w ogóle wracać po takiej przerwie.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1012 Napisanych postów 5430 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 137205
Co na to Twój fizjo i ortopeda? Poza tym, ćwicząc przez pół roku i tak niczego się nie nauczyłeś (bo za krótko), po prostu zaczniesz od początku.
Idź do fizjo, niech sprawdzi czy atrofii nie ma, niech zaleci CI ćwiczenia rehabilitacyjne, Ty w tym czasie biegaj i rób walkę z cieniem, skakankę. Po 2 miesiącach takiej zaprawy powinieneś bez problemu wrócić do sekcji dla początkujących.

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 189 dni Przeczytanych tematów 8
Dzieki za odpowiedz a wiesz moze jak z tą ręką czy będzie miększa już na zawsze czy po ćwiczeniach u fizjo czy coś będzie taka sama jak prawa?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1012 Napisanych postów 5430 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 137205
Odpowiednie ćwiczenia i będzie taka sama, też miałem złamanie - strzałkowa w nodze - a jednak wróciłem na matę.
Idź do dobrego fizjo - takiego od prowadzenia sportowców - posiedź z nim na kilku sesjach, rób sumiennie w domu ćwiczenia które Ci zaleci i będzie dobrze.
Nie podam Ci czasu powrotu do sprawności, to musisz ze specjalistą ustalić, przecież my nie wiemy ile cm różni się jedna ręka od drugiej, jaki masz zakres ruchu w kończynie, czy nie jesteś pospinany itd.
Niemniej, będzie dobrze.
1

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Buty bokserskie vs koszykarskie lub siatkarskie

Następny temat

Twardy guzek na piszczeli

Spalanie
Polecane artykuły