Szacuny
5
Napisanych postów
1476
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
10822
Witam od jutra zaczynam kurację i mam pare pytań.... stosuje się na noc ok, ale przed nałożeniem skórę czymś oczyścić jakims tonikiem ? albo czymś np garnier czysta skóra? no i co w takiej sytuacji na dzień np rano wstaję i też tą skórę oczyścići potem krem z filtrem.Prosiłbym o konkretne rady
Szacuny
28
Napisanych postów
1704
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
12529
Skórę twarzy trzeba oczyszczać przynajmniej 2 razy dziennie- wieczorem po całym dniu bo jest zabrudzona, i rano ponieważ w nocy gruczoły potowe i łojowe również pracują. Do oczyszczania przy skórze tłustej/trądzikowej zastosuj coś łagodnego-poleciłabym Ci coś z apteki np. Cetaphil lub Physiogel- to preparaty polecane przez dermatologów, ewentualnie wybierz coś na naturalnej wodzie moneralnej np. z firmy Iwostin. Po oczyszczeniu nałóż krem z kwasami (ten co masz) oczywiście noc, na dzień po umyciu skóry zalecam krem ochronny z filtrami aby nie dostać przebarwień- ale od razu zaznaczam, ze te kremy mają gęstą konsystencję. Polecam krem z filtrami do twarzy z firmy Iwostin.
Szacuny
5
Napisanych postów
1476
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
10822
witam... jestem , że tak powiem po piątym dniu z tym kremem.Co do wrażeń to po nałożeniu na twarz za pierwszym razem była masakra.. (skórę oczyszczam żelem pure zone z loreal), nastepnego dnia było już lżej.Żadnego łuszczenia nie widzę i nie odczuwam.. syfki fakt zasuszy konkretnie, ale wciąż wyjdą jakieś tam nowe.. MOże to efekt tego , że dopiero 5 razy na noc zastosowałem.W sumie spodziewałem się większej inwazji czytając te opinie na innych forach, portalach.Myślę czy może coś dokupić jeszcze.. macie jakieś konkretne propozycje?
Szacuny
5
Napisanych postów
1476
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
10822
witam... moglibyście zaproponować coś mocniejszego.. lysanel pomógł ale w niektóre miejsca potrzeba większego kalibru.Myślę nad zakupem ampułki i skomponowaniu samemu.