SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kalarepa

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 375

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam
Jaki indeks glikemiczny ma kalarepa surowa a jaki gotowana? Czytałem sprzeczne wiadomości.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24270 Napisanych postów 25221 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020299
Cześć!

Indeks glikemiczny to narzędzie sprawdzania jak wysoko może, ale nie musi, podnieść poziom cukru we krwi po 2-3 godziny w porównaniu do spożycia tej samej ilości czystej glukozy. Zakładając, że spożywasz jedynie dany produkt - kalarepę, bez dodatku mięsa, czy tłuszczów lub chociażby innych węglowodanów. Dodatkowo na każdego różne produkty, działają różnie i nawet rodzeństwo może zjeść ten sam produkt mając inne reakcje cukru - polecam przeczytać książkę "Wired to Eat".
Musimy wziąć pod uwagę, że gotowanie warzyw zwiększa ich biodostępność więc, może być tak, ze ugotowana kalarepa będzie miała większy indeks glikemiczny.
Zachęcam do zaniechania korzystania z Indeksu Glikemicznego.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Waga idzie do góry

Następny temat

Zapotrzebowanie na kalorie

WHEY premium