Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 3369 razy
słowa kluczowe: blizny  trądziku  kwas 
Autor

Blizny po trądziku - Kwas TCA

Grucha4400

Wysłana - 25 czerwca 2009 13:50    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam,
Tak jak w temacie, mam problem z bliznami po trądziku i zastanawiam się nad zrobieniem sobie kwasów TCA. Czy ktoś miał i mógłby się wypowiedzieć, czy warto?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 czerwca 2009 08:21 
W większości przypadków polecamy:

ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Pavulon_Kn

Wysłana - 26 czerwca 2009 08:21    Edytuj Cytuj
Hmmm... nie wiem co o ten kwas TCA, ale jeśli masz na myśli peeling chemiczny to pomoże na pewno, ale znwou na jakieś super hiper efekty nie licz, na pewno nie po 1 zabiegu.

reverof

Wysłana - 28 czerwca 2009 22:23    Edytuj Cytuj
A jak wyglądają blizny? Czy są to głębokie blizny połączone z dziurami? Czy płaskie plamki po rozdrapywaniu? Czy robiłaś/łeś już coś w tym kierunku?
TCA jest to zabieg, po którym przez kilka dni będzie b.silne złuszczanie. Skóra będzie czerwona, będzie piekła i schodzi płatami. Więc albo urlop albo nie chodzenie do szkoły/na uczelnię. Działa gwałtownie a potem jest okres odnawiania naskórka, podczas którego nie wolno opalać twarzy, ani w ogóle wychodzić z domu bez kremu z min spf 40. Jeżeli twarz naprawdę nie wygląda źle to nie proponuję. Wtedy odpowiedniejsza byłaby seria zabiegów kwasami AHA, ewentualnie BHA, jeżeli masz cerę naczynkową. Można też peeling ziołowy (peeling Jadwigi bądź migdałowy. Wszystkie rozjaśniają skórę, wybielają przebarwienia i blizny. Nie wolno ich jednak stosować na zmiany ropne, więc jeżeli nadal występuje trądzik najpierw trzeba go wyleczyć a następnie zrobić serię zabiegów. Zabiegi wykonuje się jesienią i wczesną wiosną. (wrzesień-grudzień oraz koniec lutego-początek kwietnia). Nie wolno latem (oprócz migdałowego - nie jest fotouczulający) i zimą - mróz pozbywa skóre bariery biolipidowej i kwasy dodatkowo mogą podrażnić, skóra może popękać a naczynka na buzi potrzaskać. Podczas zabiegów trzeba koniecznie używać kremów z wysokim spf i miesiąc po ich skończeniu.

Pokaż te blizny to Ci powiem co robić.

Grucha4400

Wysłana - 29 czerwca 2009 00:00    Edytuj Cytuj
nie mam zmian skórnych, jestem po kuracji izo juz od 8/9miesiecy. Miałem robiony zabieg mikrodermabrazji, ale stwierdziłem że lepsze byłyby kwasy. Blizny są dosyć widoczne, najbardziej przeszkadzają mi na brodzie, który wygląda jak pomarszczona :p
Jeśli możesz, podaj maila podeśle zdjęcia.
Pzdr

reverof

Wysłana - 29 czerwca 2009 08:23    Edytuj Cytuj
reverof@gazeta.pl

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Blizny po trądziku - Kwas TCA

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.