Witaj!
No na samą logikę w Twoim przypadku najlepszym wyborem będzie produkt, który ma tej laktozy mniej. To przecież wydaje się oczywiste.
Jednak zdecydowanie najkorzystniej będzie wybrać białko, które nie zawiera tej laktozy. Przecież na naszym rynku bez problemu dostaniesz koncentrat lactose free i to w świetnej cenie. Takim produktem jest WHEY LACTOSE FREE od ALLNUTRUTION, a jeszcze bardziej delikatne jest ALLDEYNN WHEYROSE, do którego dodano enzymy ułatwiające trawienie.
Warto też wspomnieć o innych białkach niż pochodzenia mlecznego. Mam tu na myśli białka jajeczne lub pochodzenia roślinnego. Jeśli chodzi o jajeczne, to oprócz tego, że nie posiadają laktozy, to charakteryzują się wręcz idealnym składem aminokwasowym. Niżej podaję link do produktu.
https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Egg_White_Protein-opis40738.html Jeśli chodzi o smak, to moim faworytem jest wanilia.
Zarówno białka roślinne, jak i jajeczne, mogą być stosowane przez osoby, które nie tolerują również białek mleka. Zatem jak widzisz, masz całkiem dobry wybór.
W kwestii wyboru roślinnych odżywek białkowych warto wspomóc się poniższym rankingiem.
O prozdrowotnych korzyściach protein jajecznych możesz przeczytać tutaj: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35889862/