Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
42
Napisanych postów
2922
Wiek
36 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
39867
mój sposób na twaróg:
125g twarogu chudego (wrzucam akurat połowę, kupuję taki 250g w Lidlu, pakowany w platikowe pudełko)
jedno całe jajko
garść orzechów
kilka kropel aromatu do ciasta dla smaku
szklanka mleka
wszystko do blendera, zamieszzać, wypić, zapomnieć
codziennie przed snem coś takiego idzie, tylko zmieniam smaki aromatu, co dzień inny
Zmieniony przez - KoZiK w dniu 2012-10-29 10:30:41
Szacuny
85
Napisanych postów
14048
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
165707
raczej nie dostanie. jem 6-8 surowych jajek dziennie od 5-6 lat. policz ile to tysiecy surowych jajek. i nawet mnie nie przes..ralo porzadnie. raz trafilem na zepsute jajko i zapach wyraznie dal o tym znac.
Szacuny
54
Napisanych postów
3984
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
27522
Kiedys, z 10 lat temu slyszalem ze surowe bialko jaj wchlania sie max w 25%, potem jakies 1,5 roku temu wyczytalem gdzies ze to byl jednak mit i jadlem. Prowadzilem wtedy relacje i bodajze Elite czy Future napisal mi ze wchlanialnosc surowych bialek jaj jest znikoma i przestalem je jesc na surowo. Ponadto surowe zawieraja awidyne ktora niszczy biotyne. Kolejna sprawa salmonella- niewielka szansa ale jest (pisze ze niewielka bo jadlem duzo surowych jak juzpisalem jakies poltora roku temu, rzadko nawet mylem i nic mi nie bylo).
Tak ze same minusy z jedzenia surowych. Najlepsze sa lekko sciete, gotowane 7,5 minuty (7-8, zaleznie jakie kto lubi) od momentu wlozenia do goracej wody, ja zawsze wlaczam minutnik na te 7,5 minuty. Dobrze jest tez wyjac jaja chociaz godzine wczesniej przed gotowaniem jesli leza w lodowce, inaczej na 99% czesc popeka.