SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porada odnoście suplementacji na redukcji

Dzień dobry. Potrzebuje porady odnośnie co brać na redukcji. Do tej pory była to cytrulina creatyna i aakg.

Kubacki 20 czerwca 2023
Ekspert odpowiada

Witaj! 

Od czego zależna jest udana redukcja wagi? 

Najskuteczniejszym narzędziem jest ponad wszelką wątpliwość zmiana nawyków żywieniowych polegająca na eliminacji żywności przetworzonej i opieraniu się na produktach nie przetworzonych, pozbawionych cukru i jak najbardziej naturalnych. 

Bez wątpienia jednak należy jeść mniej niż miało to miejsce do tej pory, kiedy nasza waga utrzymywała się lub rosła. Swoje zapotrzebowanie podczas redukcji możesz sprawdzić tutaj:

https://potreningu.pl/diary/meal/day/date/2019-03-01

Niezwykle istotne jest to, aby w tym okresie poważnie zwiększyć ilość białka spożywanego na co dzień. Odchudzanie najskuteczniej zachodzi wtedy, gdy tego białka jest w diecie więcej niż 2,5 g na kg naszej wagi. 

O tym jak białko wpływa na odchudzanie możesz przeczytać niżej, dlatego warto rozważyć przyjmowanie jednego lub dwóch szejków białkowych dziennie. Bazując na badaniach naukowych, najlepszym wyborem wydają się być białka serwatkowe. 

Tutaj chyba Cię nie zaskoczę, bo oczywistym wyborem podczas redukcji mogą być spalacze tłuszczu i najlepiej, aby były to termogeniki. W wyborze takiego produktu możesz wspomóc się, czytając ten ranking. 

Polecamy również: Spalacze tłuszczu ranking - najlepszy spalacz tłuszczu

Ja osobiście polecam Redox'a.

Oprócz tego, ja każdorazowo podczas redukcji dorzucam berberynę i witaminę D3. Te dwie pozycje także warto rozważyć. 

Źródło: https://journals.viamedica.pl/forum_zaburzen_metabolicznych/article/view/47521/35669

Inez Gorońska Mistrzyni Polski 21 czerwca 2023
0
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny oraz mogą zawierać lokowanie produktu. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.