zacznę od ankiety...
Waga : 53
Wzrost : 168
Obwód w biuście(1) : 85
Obwód pod biustem : 75
Obwód talii w najwęższym miejscu (2): 67
Obwód na wysokości pępka : 72
Obwód bioder (3): 84
Obwód uda w najszerszym miejscu: 54
Obwód łydki : 33
W którym miejscu najszybciej tyjesz : uda, biodra, brzuch
W którym miejscu najszybciej chudniesz : twarz, obojczyki, piersi
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: (jak często) siłownia 3 x tyg. + HIIT na bieżni po, rower 3 x tyg. po ok. 15-20 km w szybkim tempie (nazwijmy to interwałami )
Co lubisz jeść na śniadanie: zupy mleczne
Co lubisz jeść na obiad : mięso, ryby, kasza, makaron, ryż, warzywa
Co jako przekąskę : orzechy/migdały
Co jako deser : raczej się nie zdarza, to nie deser, ale co dzień na czczo piję miksturę drożdże + miód (wpisałam do miski)
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: zdrowa (wracam do ćw. po 3 miesiącach rekonwalescencji)
czy regularnie miesiączkujesz: tak
czy bierzesz tabletki hormonalne: nie
czy przyjmujesz leki z przepisu lekarza: nie
czy rodziłaś: nie
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia, rower
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Stosowane wcześniej diety : dukan dawno temu, pierwsze dwie fazy (coś około 1,5 miesiąca w sumie), pół życia starałam się zdrowo odżywiać :/
Jak widać za zdjęciach (poniżej) ani „dieta” ani „ćwiczenia” nie za wiele dały, góra ciała jakby niedopasowana do dołu, czy też odwrotnie, brak jędrności, nijaka gruszka z kołkami w dole :/
Chciałabym powyższe zmienić. Na żywo mam troszkę więcej "mięśni" w górnych partiach, nie wiem może to wina światła, albo samowyzwalacza lub "luźnej" postawy. W weekend zrobię nowe fotki.

Co do diety... Nie jadam pieczywa (zamierzam w końcu kiedyś upiec swój chlebek), sporadycznie ziemniaki, słodycze praktycznie się nie zdarzają, alkohol bardzo rzadko. Nie jadam przetworzonego jedzenia, gotowych wędlin, dań itd.
Jakoś sobie wymyśliłam jadłospis, ale nie wiem jaką obrać kaloryczność, rozkład mojej miski skacze sobie w cały świat. Zazwyczaj chyba za dużo tłuszczy w stosunku do ww?
Pomożecie :)?
Aktywność... Na siłowni ćwiczę w większości na maszynach (tylko one zazwyczaj są wolne, chodzę na siłownię, na której jestem jedyną kobietą), zamierzam zmienić trening na wolne ciężary, bo brak jakiegokolwiek progresu. Do tej pory ćwiczyłam:
1 x tyg. PUSH + brzuch + HIIT (na bieżni) PN
HIIT (30 s bieg 8 km/h - 30 s 14 km/h) x 4 - 6

1 x tyg. rozbudowana „rozgrzewka” 45 min. + tor przeszkód (dający w kość) ŚR
1 x tyg. PULL + brzuch + HIIT (na bieżni) PT

Przez tydzień notowałam co jadłam, żeby był pogląd na to jak się odżywiam…

Zmieniony przez - arte w dniu 2013-08-02 08:15:47