SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

zapasy raz w tygodniu a masa mieśniowa

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 226

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 41 Wiek 3 lata Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 1757
Witam,
Ogólnie ćwicze na silowni jakieś 10 lat łącznie ale były też w miedzy czasie sporty walki jakies 3/4 lata i siłownia była bardziej moim dodatkiem wtedy gdzie robilem ją raz w tyg + drążki ale od jakiegos pół roku odstawiłem sporty walki bo chciałem pójść bardziej w kulturystyke i nabrać dużo masy mięśniowej.
Ale chciałbym wrócić na zapasy i dodać tylko jeden trening w tygodniu (gdzie trening trwa tylko godzinke samych sparingów ale bardzo wycienczające)
Czy przeszkodziłoby mi to w budowaniu dalej masy mięśniowej? Ogólnie trzymam nadwyżkę kaloryczną ale akurat w dzien zapasów może być ciężko ze względu ze spale dużo kcal na takim treningu i też może być gorszy apetyt po takim wysiłku, i pewnie nie dam rady raczej wiecej przejesc w taki dzien po zapasach.
A zbudowałem już jakies +5/6 kg i chce zbudowac jeszcze z 10 tylko pytanie czy taki trening zapasów raz w tyg bardzo mi to utrudni? Jak myślicie? Isc i sie tak nie przejmowac czy moze to mocno przeszkodzić?

Pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1008 Napisanych postów 5426 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 137150
Iść i się nie przejmować, zapasy raz w tyg w niczym Ci nie utrudnią. Potraktuj jako intensywniejsze cardio. A robienie masy w kulturystyce to maraton a nie sprint więc i tak musisz mieć cierpliwość do całego procesu który nie zadzieje się w rok.
1

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 41 Wiek 3 lata Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 1757
Dobrze, dziękuję za pomoc
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

warunki fizyczne vs styl boksowania

Następny temat

Kung Fu tradycyjne w Polsce

WHEY premium