Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2400
1. WIEK: 26
2. WAGA: 82
3. WZROST: 172
4. WYMIARY:
-biceps: 39
-klatka:
-udo:
-talia: 79
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 2 lata z małymi przerwami
6. DIETA:
-białko: 2g/kg
-węglowodany:
-tłuszcz:
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: jeden- 100tab mety
8. TRENING:
9. CEL CYKLU: jak najwieksza MASA
10. OSTATNI CYKL I ODSTEP CZASOWY OD JEGO ZAKONCZENIA: 1 rok
11. POZIOM BF%:
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): ekto
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA:
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 105
-martwy ciąg: nie wiem
-przysiad: 140 w serii
Cześć, chciałbym dołączyć jakiś środek do cyklu bo dopadła mnie stagnacja. Do tej pory bylem zadowolony z cyklu ale ta druga meta (11-16) nie dziala na mnie tak jak powinna wiec postanowilem cos zmienic.
jestem na 13 tygodniu:
1-5 30mg meta ed
1-24+ 200mg enan e4d (miało być 15tyg. ale dokupiłem wiecej)
11-16 30mg meta ed
Enan przestał działać jakiś miesiąc temu. Pozniej jakby już tylko rzezbil mnie i utwardzał co nie jest celem mego cyklu.
Myślałem żeby zwiekszyć dawke lub czesciej bić enana, albo dorzucić do niego propa 100mg e2d po odstawieniu mety. Czy można bić oba te estry jednocześnie?
Czy może zostawić enan tak jak jest i dorzucić np. dece? Czy ruszyłaby z nieklepiącym już enanem?
Wszelkie rady i propozycje mile widziane
Dzięki i pozdrawiam
Szacuny
3
Napisanych postów
436
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
23121
Po prostu dorzuć kalorii, a jak to nie zadziała to dorzuć jeszcze więcej, jak to nie zda egzaminu to dopiero kombinuj z dodawaniem środków/podbijaniem dawki
"It's a lifestyle - train like there's no finish line." - Kai Green
Szacuny
8
Napisanych postów
511
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2654
to normalka ze po mniej wiecej 10 tygodniach ustaja wzrosty dlatego sie wali przewaznie 12 tygodniowe cykle i odpoczynek, ciagniece dlugich cykli nie przynosi takich samych rezultatow co cykl + odpczynek + cykl itd. nie mowiac juz o zdrowiu
Szacuny
209
Napisanych postów
25012
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
150183
to zalezy. na poczatku długiego cyklu - duze przyrosty, potem mniejsze, ale stabilne i ustabilizowane. Krotkie cykle: przyrost-spadek-przyrost-spadek..
Szacuny
209
Napisanych postów
25012
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
150183
bardzo mało jest osob u ktorych po cyklu nastepuje tylko spadek wody. wg mnie dlugie cykle sa efektywniejsze włąśnie dlatego, ze miesien potrzebuje duzo czasu na to aby urosnac
Zmieniony przez - lestat1986 w dniu 2011-12-02 13:29:04
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2400
No to chyba bede konczyl, trzeba troche odpoczac bo na kolejny cykl chce wejsc za kilka miesiecy.
Chociaż korci mnie zrobienie jakiegoś mostka 2-3 miechy enan ~150mg/week + hcg;) co o tym myslicie? czy jest sens odblokowywac sie na 3 miesiace przed kolejnym cyklem?