Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
414
Witam,
Na całe lato lecę do USA i zamierzam wziąć ze sobą 3 paczki odżywki ALLNUTRITION - Whey Protein - 2270g (w bagażu rejestrowanym). W związku z tym mam pytanie czy jest to dozwolone i czy nie będę miał żadnych problemów na przejściu granicznym? Czy ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie?
Specem nie jestem, ale coś tam już wiem, dlatego chętnie pomogę :)
Szacuny
5
Napisanych postów
158
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4917
z USA są problemu, ale mam radę zadzwoń do DHL np na infolinię powiedz, że chcesz coś takiego wysłać paczką, a oni Ci powiedzą jakie są wymogi. Jeśli będziesz musiał się zarejestrować w FDA itd to Ci się nie będzie to opłacać, nie wiem czy nie lepiej nam miejscu kupić
Bóg zesłał mnie na Ziemię by siać zamęt i zniszczenie.
Szacuny
671
Napisanych postów
6739
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
65317
jak w bagażu zasadniczym fabrycznie zamknięte nie powinno być problemu
1
..."Gdy wzywa Thor bym poszedł z nim w bój moim honorem zwycięstwo jest
więc nie liczy się nic prócz przelanej krwi i dumy mych braci walczących by żyć..."
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
414
dobra rada Sliwa85, zadzwonię jutro do DHL i wybadam sprawę :) Nie chciałbym kupować na miejscu, bo sprawdziłem ceny i w porównaniu z naszymi są droższe, a ja chcę tylko uzupełnić białko w organizmie, więc jakiś super odżywek nie potrzebuję. Dlatego wolę wziąć sprawdzony i tańszy polski produkt :)
Specem nie jestem, ale coś tam już wiem, dlatego chętnie pomogę :)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11257
Napisanych postów
158569
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1227210
osobiscie bym kupil cos na miejscu jakbym szykowal sie w taka podroz... po co sobie zawalac bagaze co innego jakbys wybieral sie do Kazachstanu i nie mogl dostac wpc w pierwszym lepszym sklepie z suplami
Szacuny
5
Napisanych postów
158
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4917
pracowałem kiedyś w DHL i pamiętam, że w usa z takimi rzeczami i spożywczymi są ogromne problemy, to, że będzie zamknięte nie gwarantuje, że da się przewieźć, trzeba się rejstorwać w FDA, jest to odpłatne, potem nazwa produktu skład i albo dostaniesz zgodę albo nie, prędzej uda
Ci się wieźć konfiturę samoróbkę niż produkt np łowicza, niech wybada na infolinii i będzie wiedział co go czeka na lotnisku
Zmieniony przez - Sliwa85 w dniu 2016-05-22 17:43:39
Bóg zesłał mnie na Ziemię by siać zamęt i zniszczenie.