Witam, mam pytanie jak w temacie. W ZMA Olimpu producent podaje % zalecanej dziennej dawki witaminy B 6 w jednej kapsułce i wynosi ono 175% realizacji dziennego spożycia Na tej samej stronie autor odwołując się do artykułu Barbary Michalik ostrzega przed że przedawkowanie witaminy B 6 jest toksyczne i może powodować nieodwracalne zmiany. [...]
Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 4042 Data: 6/13/2008 11:22:33 PM Liczba szacunów: 1
mysle, ze powinienes glownie zwrocic uwage na zawartosc witaminy e w diecie;-) http://pkukmweb.ukm.my/~msab/VOL%2035%20%20NO%202%20Dec%202006%20%20PDF/47%20-%2052%20%20Mahanem%20MN.pdf Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2011-11-16 16:15:14
Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 5701 Data: 11/16/2011 4:11:05 PM Liczba szacunów: 0
[...] B2, 0,8 mg witaminy PP, 0,08 mg witaminy B6, 5mg witaminy C, 20 mikrogramów kwasu foliowego. Bakłażany maja działanie uspokajające i łagodzą drgawki padaczkowe. Dość duża zawartość potasu powoduje dobroczynny wpływ na serce i wzmaga wydalanie płynów z organizmu. Bakłażan obniża też poziom złego cholesterolu i to nawet o 50%. Jednak nie wszyscy [...]
Odpowiedzi: 193 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/10/2009 7:46:11 AM Liczba szacunów: 0
[...] wyniki niektórych badań to np. zwiększenie występowania raka płuca, Alzheimer, kamienie moczowe i zaćma. Zapewne wiesz także, że tkankę guza charakteryzuje wysoka zawartość witaminy E i niska peroksydacja lipidów... Nie piszę tego tylko dla Ciebie, mój drogi biochemiku (no i jeszcze te udziały...), lecz aby zobrazować obecnie [...]
Odpowiedzi: 368 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/1/2002 5:14:00 PM Liczba szacunów: 0
[...] Co sądzicie o tej omedze 3? Wypada bardzo korzystnie cenowo, np lepiej od takiego Olimpu a i zawartość kwasów wyższa, martwi mnie tylko brak witaminy E w kapsułkach, co może odbijać się na tym, że te kwasy szybko będą się utleniać. To nie jest żadna kryptoreklama. [...]
Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/27/2013 1:57:50 PM Liczba szacunów: 0
[...] całościowym produktem zasadotwórczym. Młody jęczmień zawiera witaminy które aktywują enzymy pomagające zapobiegać chorobom i stanom patologicznym. Młody jęczmień ma wysoką zawartość beta karotenu, witaminy C,E i witamin z grupy B, B1, B2, B3, B6, biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantenowego i choliny, pochodnej witaminy B. Na niedobór witamin [...]
Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 9257 Data: 8/15/2011 3:00:56 PM Liczba szacunów: 0
[...] że są idealnym materiałem do produkcji żywności. Orzechy laskowe są dobrym źródłem energii, gdyż mają 60,5% tłuszczu. Orzechy laskowe są znane głównie ze względu na zawartość witaminy E, która jest niezbędna dla zdrowego mięśnia sercowego oraz pozostałych mięśni organizmu. Ponadto jest konieczna dla normalnego działania układu [...]
Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 5232 Data: 8/27/2010 5:21:51 PM Liczba szacunów: 0
[...] Co sądzicie o tej omedze 3? Wypada bardzo korzystnie cenowo, np lepiej od takiego Olimpu a i zawartość kwasów wyższa, martwi mnie tylko brak witaminy E w kapsułkach, co może odbijać się na tym, że te kwasy szybko będą się utleniać. To nie jest żadna kryptoreklama. [...]
Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/27/2013 9:30:19 AM Liczba szacunów: 0
[...] Co sądzicie o tej omedze 3? Wypada bardzo korzystnie cenowo, np lepiej od takiego Olimpu a i zawartość kwasów wyższa, martwi mnie tylko brak witaminy E w kapsułkach, co może odbijać się na tym, że te kwasy szybko będą się utleniać. To nie jest żadna kryptoreklama. [...]
Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/27/2013 12:50:49 AM Liczba szacunów: 0
[...] z tym np posiłek /ziemniaki-kalafior/ jest wyjątkowo słaby. Gruszka to może być dodatek do posiłku, a nie posiłek. Jakie korzyści odnosisz dostarczając np ketchup? Wysoka zawartość witaminy E, co? E414, E450, E452... i różne takie %-) Wywal to koniecznie. A tak poza tym, to w tej rozpisce jest straszny burdel. Zrób to normalnie w kalkulatorze [...]
Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1519 Data: 11/11/2012 9:36:40 AM Liczba szacunów: 0
Ok, czesc oliwy w diecie zastapilem olejem slonecznikowym ze wzgledu na korzystniejsze proporcje kwasow tluszczowych jednonienasyconych do wielonienasycnych i duza zawartosc witaminy E. Teraz proporcje wygladaja tak: wielonienasycone - 38%, jednonienasycone - 35%, nasycone - 28%. Zastnawiam sie raczej nad suplementacja witamina E - wedlug tego [...]
Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 890 Data: 8/29/2007 7:52:27 PM Liczba szacunów: 0
Powszechnie wiadomo, że białko jest niezbędnym elementem diety, a jego odpowiednia podaż jest istotna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Ma szczególne znaczenie dla osób aktywnych fizycznie, odchudzających się oraz budujących masę mięśniową. Proteiny stanowią podstawowy budulec mięśni, są niezbędne do regeneracji tkanek, są [...]
Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/21/2017 10:12:37 AM Liczba szacunów: 1
[...] i innych witamin. Maksymalną ilość kwasu askorbinowego w igliwiu można znaleźć zimą. Jeżeli pokryte igliwiem gałązki schowamy do śniegu, to w ciągu 2-3 miesięcy zawartość w nich witaminy C nie zmniejszy się. W ogrzewanym pomieszczeniu (lub latem) jest ona mniejsza do 42% w stosunku do stanu początkowego. W średniowieczu Europa [...]
Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 12617 Data: 5/1/2012 5:13:37 PM Liczba szacunów: 0
Powszechnie wiadomo, że białko jest niezbędnym elementem diety, a jego odpowiednia podaż jest istotna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Ma szczególne znaczenie dla osób aktywnych fizycznie, odchudzających się oraz budujących masę mięśniową. Proteiny stanowią podstawowy budulec mięśni, są niezbędne do regeneracji tkanek, są [...]
Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/21/2017 11:24:01 AM Liczba szacunów: 0
[...] oraz lodów, a także wszelkiego rodzaju kremów. Gdy przygotowujemy domowe lody z mrożonych bananów, możemy dodać łyżkę masła orzechowego. Wzbogacimy je w ten sposób w zawartość tłuszczy, a także podniesiemy walory smakowe. Masła orzechowe mogą być bazą do spodów ciast lub kremów, którymi przekładamy warstwy. Najprostszym z pomysłów jest [...]
Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/24/2016 8:36:12 PM Liczba szacunów: 0
Powszechnie wiadomo, że białko jest niezbędnym elementem diety, a jego odpowiednia podaż jest istotna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Ma szczególne znaczenie dla osób aktywnych fizycznie, odchudzających się oraz budujących masę mięśniową. Proteiny stanowią podstawowy budulec mięśni, są niezbędne do regeneracji tkanek, są [...]
Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/1/2017 10:48:11 PM Liczba szacunów: 0
Moim zdaniem lepiej zastapić twaró innymi źródłami białka, które wcale nie muszą być drogie. Pomimo wysokiej zawartości białka w twarogu chudym, najlepszym wyborem jest jednak twaróg pełnotłusty. Wiąże się to nie tylko z cennymi kwasami tłuszczowymi zawartymi w twarogu ale również ze stopniem przetworzenia. Nabiał ogólnie nie jest zbyt dobrym [...]
Odpowiedzi: 33 Ilość wyświetleń: 18956 Data: 12/1/2017 10:45:50 PM Liczba szacunów: 0
Kurczaka chyba nie trzeba przedstawiać żadnemu kulturyście. Białka pochodzenia zwierzęcego są szczególnie zalecane, jeżeli chodzi o uzupełnienie aminokwasów w naszej diecie. Według World Health Organization, powinny stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy [...]
Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 19797 Data: 10/23/2017 11:40:43 AM Liczba szacunów: 0
Kurczaka chyba nie trzeba przedstawiać żadnemu kulturyście. Białka pochodzenia zwierzęcego są szczególnie zalecane, jeżeli chodzi o uzupełnienie aminokwasów w naszej diecie. Według World Health Organization, powinny stanowić połowę naszego dziennego zapotrzebowania na białko. Takie produkty jak drób, wołowina, chuda wieprzowina, dziczyzna czy [...]
Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/1/2018 4:01:19 PM Liczba szacunów: 0