SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wyniki krwi

  • Jak prawidłowo inetrpretowac wyniki krwi ???

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, chciałbym przedstawic jak nalezy prawidłowo interpretowac wyniki krwi poniewaz wiele osób czytajac je nie umie odczytac ich własciwie. Oczywiscie wyniki te kompletnie mona zanalizowac tylko lekarz ale warto samemu orientować sie w tej dziedzinie. Wyniki sa drukowane najczesciej w jezyku angielskim z wykorzystaniem ogólnie przyjetych skrótów [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/11/2007 8:38:04 PM Liczba szacunów: 0
  • wyniki krwi - sprawdżcie

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Oto moje wyniki.RBC 4,86 HGB 15,1 HCT 44,5 MCV 91 MCh 31,0 MCHC 33,9 RDW 11,o PLT 182 MPV 8,8 WBC 4,3 NEU 41,5 Lym 50,9 MON 5,0 EOS 1,6 BAS 1,0 AlY 2,8h LIC 0,7. Czy ktos mi moze powiedziec , czy to sa dobre wyniki, bo w szpitalu mi je dali i nic nie mowili, wiec chyba dobre co nie??? TO sa badania krwi do sluzby kandydackiej do policji, czy [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 9018 Data: 12/16/2006 8:54:16 PM Liczba szacunów: 0
  • Wyniki Krwi - problemy z masą mięśniową i tłuszczową.

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    [...] 91 mg/dl 70 - 99 Czekam jeszcze na wynik SHGB. reszta wyników czy to hormony, tarczyca, morfologia itd. w normie. Trenuję naprawdę ciężko. Odżywiam się konkretnie, a lepsze wyniki czy to siłowe czy to sylwetkowe mają goście co diety na oczy nie widzieli, a na siłkę chodzą w kratkę... Jedyne o czym ostatnio myślę to SAA, ale patrząc na moje [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 670 Data: 7/14/2019 8:30:57 PM Liczba szacunów: 0
  • wyniki krwi i moczu opinia lekarza pomocy.

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    tydzień temu tj 05.02 zaczeło mnie podbolewać z lewej strony nad łonej po lewej stronie. czasem ból przechodził jakby na leźdzwie. w piatek lekarz popukał mi nerki ale nic nie bolało dał mi skier. na mocz a ja se dokupiłem na morfologie. przez ten weekend czyli 09.02 i 10.02 czuje jakby ból się troche nasilił. czasem czuje jakby promieniował na [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 3073 Data: 2/12/2013 11:18:10 AM Liczba szacunów: 0
  • pytanie o wyniki krwi

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    nie jestem super znawca wiec pytanie mam.Kolega ma poziom trombocytow powyzej normy. p-lcr - 46.6% N: 13.0 - 43.0 i rozmaz: wart.b % mono - 9.9% N 2,5 - 8,0 interesuje mnie jakie moga byc przyczyny wysokiego poziomu trombocytow i skutki.Szukalem w archiwum ale nie dalem rady znalezc. pozdro i dzieki z gory. I`am the Lord of the Ring...Martial [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 6750 Data: 11/13/2003 5:28:53 PM Liczba szacunów: 0
  • straszne wyniki krwi po propie winku i clenie

    Temat
    Doping

    Witam. a więc jestem na cyklu sano z propem już dłuższy okres i se dożucilem dwa tyg temu clen do tego. Ostatnio zrobilem badania krwi i wyszło ze wartości wątroby sa ponad dwukrotnie ponad normę moje pierwsze pytanie jak skutecznie i szybko to naprawić dodam ze propa wale już 4 miechy a winko na początku cyklu 8 tyg miesiąc przerwy i teraz [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 804 Data: 1/21/2015 11:30:56 AM Liczba szacunów: 0
  • Prosze o porade, zle wyniki krwi

    Temat
    Robert Burneika - Hardcorowy Koksu

    Witam serdecznie, zrobilem badania krwi , prolaktyna oraz tsh 2 razy ponad norme , estrogenu za to mam za malo, testosteron w normie, dodam ze od mlodego wieku bralem tabletki na niedoczynnosc tarczyc ale przestalem , po 3 latach czyli od miesiaca wznowilem leczenie. Problem moj polega na tym ze mam dziwne sutki, gdy jest mi cieplo sutki sa tak [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1635 Data: 3/6/2013 5:59:46 PM Liczba szacunów: 0
  • Suplementacja pod TRIATHLON a wyniki krwi

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Witam ,jestem tu nowy - więc witam wszystkich serdecznie. Mam prośbę i pytanie czy pomożecie mi ulożyć odpowiednią suplementację pod przygotowanie pod triathlon w tym sezonie- 4 starty w 1/4 IM. W domu póki co posiadam z supli: Białko hitec, Białko C6, BCAA, CREASTERON, WĘGLE, przedterningówka WORKOUT i ASSALT. CREATYNA- monohydrat OLIMP, Witamy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 638 Data: 2/2/2015 12:38:09 PM Liczba szacunów: 0
  • Znaczna poprawa Alt i Ast. Wyniki krwi biegacza.

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Proszę o interpretację wyników krwi biegacza. Rok temu wynik alt i ast po około 75 raczej z powodu antybiotyków na trądzik ( tetracykliny) Obecnie już kuracja dawno skończona minął rok. Sportowy tryb życia od około 2,5 roku -glównie bieganie.Zero alkoholu. Kiedyś stłuszczenie wątroby również. Docelowo chodzi mi o podbicie hemoglobiny ( transport [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 153 Data: 11/17/2019 11:52:47 AM Liczba szacunów: 1
  • Prosba o pomoc , zle wyniki krwi

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam serdecznie, zrobilem badania krwi , prolaktyna oraz tsh 2 razy ponad norme , estrogenu za to mam za malo, testosteron w normie, dodam ze od mlodego wieku bralem tabletki na niedoczynnosc tarczyc ale przestalem , po 3 latach czyli od miesiaca wznowilem leczenie. Problem moj polega na tym ze mam dziwne sutki, gdy jest mi cieplo sutki sa tak [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 664 Data: 3/6/2013 5:39:11 PM Liczba szacunów: 0
  • złe wyniki krwi

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam , zrobiłem sobie badania na wiekszość hormonow płciowych i na tarczyce . Mam 25 lat i bardzo niepokojące objawy. -brak libido -problemy z utrzymaniem erekcji -bole pleców -depresyjny nastroj - bole stawow i piszczeli -bole mieśńi moj testosteron 330 przy normie 260-900 moje LH 3,5 0,80-9,00 estriadol 35,00 [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 840 Data: 2/13/2010 1:08:00 PM Liczba szacunów: 0
  • zle wyniki krwi

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    witajcie.dwa dni temu robilem badania krwi oto wyniki: chol.calkowity:178,9 (130-200) triglicerydy:203,5 (40-160) cholest.HDL.28,5 (35-55) cholesterol LDL 109,7 ( i dzieki za kazda odp. dodam ze mam 33 lata Zmieniony przez - wartbert w dniu 2010-03-27 14:45:46

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1852 Data: 3/27/2010 2:43:45 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam czy moje wyniki krwi i moczu są dobre

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam czy moje wyniki krwi i moczu są dobre otóż cwiczę boks a nie znam się na tym Krew Leukocyty 3.8 -niski Erytrocyty 4.38 - norma Hemoglobina 13.8 -norma Hematokryt 38.3 -norma MCV 87.4 -norma MCH 31.5 -norma MCHC 36.0 -norma Płytki krwi 194 -norma Limfocyty 25.6 - norma MXD 35.1 -norma NEUT 39.3-niski Mocz Ph 6.0 Ciężar właściwy 1.030 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 815 Data: 3/7/2014 8:20:22 PM Liczba szacunów: 0
  • wyniki krwi

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Mam obniżone Leukocyty (3,7) Płytki krwi w normie 188 Obniżone RDW CV 1,3 norma 11,6 % Mam obniżone MPV (1,2) norma 9-13 Obniżone Neutrofile 1,43 norma 2,5-7,0 obniżone eozynofile 0,06 norma 0,10-0,50 w zdrugiej probki tez obniżone neutrofile 38,5 % limfocyty zawyżone (49) % Reszta morfologii w normie. Mocz cały ok Co to oznacza pomoże ktoś?

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2692 Data: 5/6/2010 11:50:07 AM Liczba szacunów: 1
  • Wyniki Krwi

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Siem mozecie mi powiedziec co oznacza na wyniku krwi ktory byl robiony juz z 2 lata temu na gorze po lewej stronie pisze positive morph...;/ lekarz mi cos pieprzyl pare dni temui ze to nic nie jest ale to stary dziadek niewiem mam kata ;/ bo naczytalem sie o ... i mam podobne objawy a we wczesniejszych wynikach bylo negative na gorze eh co to [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2634 Data: 1/14/2007 2:08:06 PM Liczba szacunów: 0
  • powiekszona watroba a wyniki krwi w normie

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    o czym moze swiadczyc powiekszona w usg watroba 16 cm ,norma to do 12 , jesli wyniki krwi testy watrobowe sa w normie?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5021 Data: 6/19/2008 4:53:55 AM Liczba szacunów: 1
  • Wyniki Krwi

    Temat
    Doping

    Witam, chciałem wejść na cykl sterydowy dokładnie zacząć bić propionat testosteronu, zrobiłem kontrolne badania przed tym, oto one: ESTRADIOL 33pg/ml < 62 PROGESTERON 0.82ng/ml 0.25 - 0.56 H PROLAKTYNA 24.11ng/ml 3IS 2.5 - 17 H TESTOSTERON 3.74ng/ml 2.3 - 10.3 Martwi mnie zbyt niski poziom estradiolu i testosteron oraz zbyt duży poziom [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 850 Data: 11/17/2017 9:04:03 PM Liczba szacunów: 1
  • Wyniki krwi

    Temat
    Doping

    Chciałem dzisiaj rozpocząć mój pierwszy cykl (prop + winko). Rano zrobiłem badanie krwi. Mam podwyższone AlAT - 90,8 (norma do 45) oraz AspAT - 49 (norma 35). Co robić? Zaczynać cykl czy lekarz??

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 3004 Data: 6/12/2012 9:15:47 PM Liczba szacunów: 0
  • jak odczytac wyniki krwi tsh

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    mam tsh 18,to niedoczynnosc czy nadczynnosc,bo do tej pory chorowalam na niedoczynnosc?prosze o odpowiedz na moje pytanie,z gory dziekuje i pozdrawiam........... .......................... .......................... ........................

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1141 Data: 2/4/2011 12:21:42 PM Liczba szacunów: 0
  • wyniki krwi tsh

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    jestem po 2 operacjach , 1-a okolo 20 lat temu - wole rozlane , druga 2 lata temu , guzki niezlosliwe .Guzki usunieto tylko po stronie prawej , po lewej zostaly. Przyjmuje jod i eutyrox 100 od operacji . Moj wynik tsh 0,005 mlU/ml , dlaczego taki niski?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 969 Data: 11/29/2010 4:33:04 PM Liczba szacunów: 0