SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wyniki krwi ggtp

  • [...] GGTP,ALT,AST Ty kolejny raz to samo. Zero szerszej perspektywy. Ktoś mówi, że go boli, źle się czuje, a Ty dalej będziesz ciągnął, że nic tutaj nie może być, bo przecież wyniki krwi są ok. To nie ja sie myle , tylko wybitni specjalisci z zakresu gastroenterologii.... Widzisz jak to smiesznie brzmi ? Haha, Ty naprawdę nie umiesz czytać ze [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 4120 Data: 10/27/2012 10:14:32 PM Liczba szacunów: 0
  • Pewnie że ogarnę, po to robię te badania. Tylko nie wiem jakiego terminu operacji mogę oczekiwać na nasz NFZ- za pół roku? rok? dwa? Się okaże. Odebrałem wyniki krwi i na ten moment wszystko ok. Parametry nerek - wszystko gra, nawet kreatynina nisko, a miewałem z tym problem. Lipidogram się poprawił, chociaż już wcześniej był dobry, tylko HDL za [...]

    Odpowiedzi: 810 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/13/2019 8:38:33 AM Liczba szacunów: 0
  • Wątroba - podwyższony ALAT i ASPAT

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] enzymów znajdujących się w komórkach wątrobowych lub stężeń substancji, które są przez nie wytwarzane lub przekształcane. Próby wątrobowe są podstawowym badaniem, którego wyniki oceniają stan wątroby. Do prób wątrobowych zaliczamy: ALAT, ALP, AspAT, GGTP, LDH, ChE. Dwa podstawowe enzymy wątrobowe to aminotransferaza alaninowa (ALAT, ALT) i [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 7/31/2016 5:01:50 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] – to ta odskocznia 10 czy 20-o % nie musi być zła. Wiem że będzie grupa osób dla których nadal to jak jem będzie mega niezdrowe,toksyczne ja czuje się dobrze, podstawowe wyniki badań to potwierdzają. Mam nadzieję że tym elementem zakończę dyskusję nad szkodliwością moich poczynań. Podchodząc tak rygorystycznie do diety,można dojść do wniosku [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/1/2014 2:46:08 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] zatkane pory ale teraz objawy nadczynnosci:od 5 lat stan podgoraczkowy ok 37,5 , pobudzenie nerwowosc, , ciepla skora, niepokoj, klopoty ze spaniem, szybkie bicie serca, wyniki mam w normie otoo niektore z nich: ATNY-TG <20.0 (ponizej40 IU/ml ,ANTY-TPO 13 (norma ponizej 35IU/ml) ,testtosetron2,52 (3.0-10.6ng/ml) ,fT4 13.88pmol/l (norma [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 13853 Data: 1/21/2007 11:23:28 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] się te moje problemy z żołądkiem, do tego po obejrzeniu moich wyników krwi zaczęła pytać czy w rodzinie były przypadki nowotworów 8-O@-) ponieważ nie spodobały jej się wyniki AST, pomimo niewielkiego przekroczenia i niskich leukocytów (podejrzenie leukopenii), zaleciła zrobienie gastroskopii na wiosnę z uwagi na podejrzenie refluksu [...]

    Odpowiedzi: 2045 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/6/2020 2:45:58 PM Liczba szacunów: 0
  • Przyspieszenie metabolizmu po diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dzieki za informacje. Badania zrobione. Mam już wyniki ale wydaje mi się że nie wszystkie zostały mi już wprowadzone (wersja online) panel wątrobowy podejżewam. Do tego zauważyłem niestety po fakcie że morfologie dostałem zwykłą bez rozmazu. Wyniki chyba nie są złe - limfocyty etc rozumiem gdyż coś mnie złapać próbuje i z tym walczę. Morfologia [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 3306 Data: 12/14/2018 7:56:43 PM Liczba szacunów: 0
  • HCG

    Post
    Doping

    [...] zwłaszcza ze strony doustnych sterydów c17 &#8211; alfa takich jak Anadrol &#8211; 50 i Methyltestosterone. Jeśli życie nie jest istotne, a liczą się jedynie wyniki i trening (wtedy jesteś typem, który mnie przeraża), regularne kontrole krwi są postrzegane jako olbrzymia pomoc w uzyskaniu maksymalnych wyników. Przy zachowaniu [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 3094 Data: 1/18/2004 10:00:33 PM Liczba szacunów: 0
  • Wysoki ASPAT - AST - okresowe

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Wiem, że temat stary, ale odgrzeję. Wielu lekarzy i diagnostów zapomina,że ALAT i ASPAT uwalniają się także po uszkodzeniu mięśni. Te enzymy są odpowiedzialne za przemiany kwasów tłuszczowych więc i w mięśniach muszą się znajdować, nie tylko w wątrobie. Tak się składa,że sam związany z branżą medyczną kompletnie o tym zapomniałem i zrobiłem sobie [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 3190 Data: 12/1/2018 5:06:54 PM Liczba szacunów: 0
  • Pakiet sie nazywal Maximum: "(...)Określane są: morfologia (obraz) i parametry biochemiczne krwi, pozwalające na wykrycie: stanu zapalnego, zaburzeń krzepnięcia krwi, zaburzeń gospodarki wapniowej, równowagi elektrolitowej i gospodarki żelazem, zaburzenia przemiany materii (metabolizm białek, tłuszczów i węglowodanów). Wyniki wskazują równocześnie [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 2364 Data: 3/12/2018 10:38:38 AM Liczba szacunów: 0
  • oto wyniki badań Badanie Parametr Wynik Jednostka L H Norma Morfologia krwi Leukocyty 8,2 tys/µl 4,0 10,0 N Erytrocyty 5,1 mln/µl 4,2 6,0 N Hemoglobina 15 g/dl 14,0 18,0 N Hematokryt 43,5 % 40 54 N MCV 85,32 fl 80 99 N MCH 29,4 pg 27 35 N MCHC 34,5 g/dl 32,0 37,0 N Płytki krwi 247 tys/µl 140 440 N Limfocyty % 28,8 % 20 45 N Limfocyty [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 4627 Data: 3/9/2017 2:08:52 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] jakbyś stosował tu dokładanie po 150 kcal? wyrównywać dysproporcję między węglami i tłuszczami, czy nadal w DT dodawać W, a w DNT dodawać T ? Co do badań, wrzucam wyniki: hemoglobina 14,4 (14,0-18,0) kreatynina 0,87 (0,70-1,20) glukoza 86,4 (70,0-99,0) cholesterol całk. 182 (115-190) HDL 36,0 (>40) LDL 129 (<115 u zdrowych) [...]

    Odpowiedzi: 963 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/16/2015 11:21:24 PM Liczba szacunów: 0
  • Artur Białek - jesień 2021

    Post
    Przygotowanie do zawodów

    [...] niby zalegam z płatnością , a okazało się że mogę złożyć reklamacje i zyskać 80zł xD Dzisiaj wyjątkowo posprzątałem całe mieszkanie. Jutro cały dzień w pracy i LC . Przyszły wyniki prolka i estro górna norma, GGTP, AST, ALT podwyższone ale po konsultacji z Przemem nie mam czego się bać, biorąc pod uwagę mój refluks. jedynie mam nisko HDL, ale [...]

    Odpowiedzi: 2083 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/7/2018 8:44:50 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] mogę już schodzić z wagi, trzeba było podjeść. Od dziś już czysto, tylko muszę się pilnować, żeby było więcej węgli. Dziś z rana byłam na pobraniu krwi. Wieczorem będą już wyniki: - morfologia z rozmazem manualnym - glukoza - sód, potas - lipidogram (cholesterol całkowity, HDL, LDL, trójglicerydy) - próby wątrobowe (ALT, AST, ALP, GGTP, [...]

    Odpowiedzi: 553 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/10/2017 10:26:23 AM Liczba szacunów: 0
  • Mialem ‘online wizyte’ i lekarz po obejrzeniu moich badan oczywiscie powiedzialem mu ze jestem na tesciu i wyslalem liste rzeczy ktore biore (nattokinaza accard itp) dal mi taka Odpowiedz, troche sie martwikem ze to jakas bialaczka ze wzgledu na podwyzszone limfocyty i zanizone neurofile odpisal mi tak: ‘ Nie ma Pan wskazań do stosowania tych [...]

    Odpowiedzi: 51 Ilość wyświetleń: 1107 Data: 10/12/2020 7:12:29 PM Liczba szacunów: 1
  • [...] wątroby; jego poziom wzrasta głównie w niedrożności przewodów żółciowych. GGTP (gamma glutamylotransferaza) badanie przesiewowe w kierunku uszkodzenia wątroby; nieprawidłowe wyniki badań odnotowuje się u osób nadużywających alkohol. Cholinoesteraza enzym produkowany w wątrobie, będący wskaźnikiem jej funkcjonowania. Dehydrogenaza mleczanowa [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 1174 Data: 3/26/2016 5:20:53 PM Liczba szacunów: 0
  • wysoki poziom bilirubiny!!

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] poziom bilirubiny dokładnie 2,37mg/dl przy normie do 1. Wysłano mnie do lekarza rodzinnego, zrobiono badania moczu, krwi(morfologia,, OB, biochemiczne itp). Wszystkie wyniki wyszły rewelacyjnie prócz bilirubiny całkowitej w surowicy krwi ( co gorsza powiększył się jej poziom do 3,7) ALAT 15 norma 0-40, Aspat 18 norma 0-37, fosfataza [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/27/2007 11:58:59 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] ręka.. jedyne co się zastanawiam bo jak w czwartek rozwaliłem tą rękę to dostałem amoksycylinę i czy szczepionka przeciwko tężcowi którą mi podali nie ma czasami wpływu na wyniki... zaraz powrzucam wyniki, o dziwo nie są takie złe.... update: ALT 46,4 norma 0-41 AST 28,80 norma 0-40 Bilirubina 0,78 norma 0-1,2 TSH 1,54 norma 0,27-4,2 [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 1730 Data: 6/13/2017 9:51:10 AM Liczba szacunów: 0
  • Te wyniki były pierwszymi jakie w życiu zrobiłem. Po nich zobaczyłem, że coś jest nie tak i zaczynałem działać. AspAT 21.5 U/l norma - 0.0 - 50.0 AIAT 18.4 U/l norma - 0.0 - 50.0 Fosfataza alkaliczna 60.4 U/l norma - 40.0 - 129.0 GGTP 8.8 U/l norma - 10.0 - 71.0 Bilirubina całkowita 0.39 mg/dl norma - 0.10 - 1.00 Cholesterol 128.7 mg/dl norma [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 2846 Data: 5/19/2017 12:09:48 PM Liczba szacunów: 0
  • Miałem 22.07 badanie krwi i tsh wyszło 7,09 ,lekarz internista zlecił dodatkowe badania usg i rozszerzone krwii.Zanim zrobiłem rozszerzone badanie krwi w dwa tygodnie wypiłem 60 g płynu Lugola dostarczając sobie 0,6 g joddu pierwiastkowego.Następnie zrobiłem rozszerzone badania(jakiś tydzień po piciu jodu;wiec jod nie zaburzył wyniku badań).Wyniki [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 312 Data: 10/30/2019 8:09:02 PM Liczba szacunów: 0