SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wyniki badan glukoza

  • [...] temu zaczęlam tyć. a zawsze byłam aktywna fizycznie. tenis, basen, rolki itp. no ale nieważne. lekarka kazała mi zrobić sobie różne badania i chciałabym teraz przedstawić wyniki... -glukoza na czczo - 72 mg/dl -glukoza po śniadaniu po 60 min - 77 << tutaj mam za mało podobno -glukoza po kolejnych 60 min - 78 -androstendion - 619 ng/dl -FT4 - [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/16/2004 1:55:29 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam jestem już po padaniach moje wyniki są następujące(MAM 16 LAT): Mam już wyniki badań wygląda to tak: Leukocyty: 7,9 (min:3,8 max:10,0) Erytrocyty: 5,6 (min:4,2 max:5,6) Hematokryt: 49 (min:35 max:49) Hemoglobina: 16,4 (min:12,1 max:16,6) MCV:88 (min:77 max:92) MCH: 30 (min:27 max:33) MCHC: 33,7 (min:32,2 max:36,4) płytki krwi:212 ( min:180 [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1495 Data: 7/11/2012 9:14:54 AM Liczba szacunów: 0
  • (L)4nn/Acta non verba

    Post
    Trening dla początkujących

    Polecam go, miażdży Dostałam nareszcie wyniki badań: - Glukoza na czczo Glukoza (jedn. tradyc.) 77,7 mg/dl 70 - 105 Glukoza (jedn. SI) 4,31 mmol/l 3,89 - 5,83 Insulina 3,78 mU/l 2,6 - 24,9 - Po 1h Glukoza (jedn. tradyc.) 99,3 mg/dl Glukoza (jedn. SI) 5,51 mmol/l Insulina po 60 min. (s) 38,97 mU/l - Po 2h Glukoza (jedn. [...]

    Odpowiedzi: 1505 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/28/2011 10:10:17 PM Liczba szacunów: 0
  • Zmierz cukier ja bralem rano mk Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/Temat/DodajNowyTemat?id=392&type=quick A Ty ciagle p******isz każdemu zmierz cukier . To , ze Ty tak miałeś albo masz nie oznacza , ze każdy to ma wiec przestań sie powtarzać bo to już sie robi nudne . Niech zbada wszystkie hormony i zacznie od prolki i od estro a nie zmierz [...]

    Odpowiedzi: 7577 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/4/2020 5:10:54 PM Liczba szacunów: 0
  • Małolata/ejpi/rok str.30

    Post
    Ladies SFD

    [...] na dół np przysiad z ciężarem ciała. Niestety na USG i wizytę u fizjo będę musiała trochę poczekać, ale robię co mogę. @-) Z ciekawszych i dziwiniejszych rzeczy to mam wyniki badań: Glukoza 80 (74-106) Insulina 4,8 (2,6-24,9) Testosteron 37,96 (8,40-48,10) Prolaktyna 13,01 (4,79-23,30) DHEAS 194,30 (65,1-368) FSH 5,62 Estradiol 48,88 Tutaj [...]

    Odpowiedzi: 499 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/16/2014 4:45:27 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam, poniżej wstawiam wyniki badań: Glukoza w surowicy - 94mg/dl (norma 70-105) Żelazo w surowicy - 163ug/dl (norma 35-150) Folitropina - 2,75 IU/l (norma 1,4-18,1) LH - 2,8IU/l (norma 1,5-9,3) Estradiol - 152pmol/l (norma 0-146,1) Prolaktyna - 246,24 (norma 45-375) Testosteron w surowicy - 3,36ng/ml (norma 2,41-8,27) Kortyzol 261nmol/l (norma [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 810 Data: 8/6/2013 5:14:57 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam, poniżej wstawiam wyniki badań: Glukoza w surowicy - 94mg/dl (norma 70-105) Żelazo w surowicy - 163ug/dl (norma 35-150) Folitropina - 2,75 IU/l (norma 1,4-18,1) LH - 2,8IU/l (norma 1,5-9,3) Estradiol - 152pmol/l (norma 0-146,1) Prolaktyna - 246,24 (norma 45-375) Testosteron w surowicy - 3,36ng/ml (norma 2,41-8,27) Kortyzol 261nmol/l (norma [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 810 Data: 8/6/2013 6:09:27 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam, poniżej wstawiam wyniki badań: Glukoza w surowicy - 94mg/dl (norma 70-105) Żelazo w surowicy - 163ug/dl (norma 35-150) Folitropina - 2,75 IU/l (norma 1,4-18,1) LH - 2,8IU/l (norma 1,5-9,3) Estradiol - 152pmol/l (norma 0-146,1) Prolaktyna - 246,24 (norma 45-375) Testosteron w surowicy - 3,36ng/ml (norma 2,41-8,27) Kortyzol 261nmol/l (norma [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 810 Data: 8/6/2013 5:19:19 PM Liczba szacunów: 0
  • Spalanie tłuszczu - zebrane informacje.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] trój glicerydów o pośrednie długości łańcucha węglowego i dieta bogatotłuszczowa. Wśród wymienionych sposobów jedynie kofeina ma naukowo udowodniony korzystny wpływ na wyniki sportowe. W ostatnich latach wiele dodatków dietetycznych i metod żywienia reklamowano, jako cudowne środki nasilające przemianę tłuszczową, zmniejszające masę ciała i [...]

    Odpowiedzi: 43 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/8/2003 11:19:27 PM Liczba szacunów: 1
  • Optymalni na bombie

    Post
    Doping
    PRO

    [...] jedna dieta optymalna dla każdego. Dieta wysokotłuszczowa była przez wiele lat postrzegana jako niezdrowa, stanowiąca zagrożenie chorobami serca i miażdżycą. Ostatnie wyniki badań nie potwierdzają tych doniesień. Wiadomo, że dieta optymalna może prowadzić do zwiększenia stężenia cholesterolu całkowitego, trójglicerydów, kwasu moczowego, [...]

    Odpowiedzi: 2199 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 12/28/2016 5:21:32 PM Liczba szacunów: 1
  • pasma śluzu w moczu

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] potem sam poszedłem do lekarza dopiero po 2 tyg i dostałem antybiotyki na 10 dni tak to wyglądało także zamiast iść od razu to trwało to 3 tygodnie !!!!! napiszę może moje wyniki badań jeśli chodzi o mocz i biochemię BIOCHEMIA Sód 138 Potas 4,60 Chlorki 101,80 Kreatynina 0,81 Badania ogólne moczu Ph 6,000 Ciężar 1,020 Białko N Aceton N [...]

    Odpowiedzi: 35 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/17/2012 1:26:15 PM Liczba szacunów: 0
  • Wyniki badań z 15.10.2010: Glukoza w surowicy: 5,6 mmol/l Bilirubina całkowita 3,9 umol/l GPT (ALAT) 26 U/L LDL cholesterol - 1,7 mmol/l (norma do 3,5) Cholesterol - 4,8 mmol/l (norma 3,9-5,3) HDL Cholesterol - 2,4 mmol/l (norma 1,0-2,1) %HDL - 50,3 % Trójglicerydy - 1,5mmol/l (norma 0,4-2,0) Insulina na czczo: 16,8 ulU/ml (norma 2,6-24,9) (znów [...]

    Odpowiedzi: 1714 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/16/2010 12:44:34 AM Liczba szacunów: 0
  • W środę odebrałem wyniki badan - oto co następuje /SFD/Images/2016/4/11/961380a76b12466a946d6e06e53f6a9c.jpg Your Total Cholesterol/HDL ratio is: 4.81 - (preferably under 5.0, ideally under 3.5) GOOD Your HDL/LDL ratio is: 0.290 - (preferably over 0.3, ideally over 0.4) AT RISK Your triglycerides/HDL ratio is: 1.802 - (preferably under 4, ideally [...]

    Odpowiedzi: 17259 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/11/2016 12:53:26 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] 4-5x week po miesiącu zauważają że nic sie nie zmienia i 40min 4x wek zamienia sie na 6x 60min http://formosafitness.com/wp-content/uploads/2012/05/energy-source-chart.jpg wyniki badań pokazały że nawet ten sam czas trwania cardio - ale podzielone na kilka sesji w ciagu dnia nie tyle daje takie same efekty co nawet lepsze jeśli chodzi o [...]

    Odpowiedzi: 17259 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/23/2015 1:50:02 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] – to ta odskocznia 10 czy 20-o % nie musi być zła. Wiem że będzie grupa osób dla których nadal to jak jem będzie mega niezdrowe,toksyczne ja czuje się dobrze, podstawowe wyniki badań to potwierdzają. Mam nadzieję że tym elementem zakończę dyskusję nad szkodliwością moich poczynań. Podchodząc tak rygorystycznie do diety,można dojść do wniosku [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/1/2014 2:46:08 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] kolezanek, moge Ci powiedziec, ze jest to zla droga. Bardzo waznym czynnikiem jest indywidualizacja. Sama widzialas, ze po glodowkach organizm sie wykoleil (brak @ i pozniej wyniki badan z ujemna konwersja hormonow tarczycy). Poniewaz trwa to od lat, kcal gora/dol, treningi na niskich kcal (miesiacami), naprawda ciuchci moze trwac tez...latami. [...]

    Odpowiedzi: 36 Ilość wyświetleń: 9560 Data: 5/12/2017 12:27:35 PM Liczba szacunów: 1
  • Wlejam tutaj, bo tutaj sie wszystko zaczęło, tutaj wracam po konkursie, Zrobiłam w końcu badania kontrolne Wyniki badań z 22.04.2011: jest ich dużo a wklejam te, które nie mieszczą się w normach i te, które muszę kontrolować, robione na czczo, po treningu P-LCR 28,1 % a norma jest do 25 Glukoza w surowicy 5,8 mmol/l a norma jest do 5,6 - pierwszy [...]

    Odpowiedzi: 1714 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/26/2011 10:02:13 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] potem chyba w piatek sprawdziłem było 95,6kg a dzis jak sprawdzałem czyli tydzień minał 96,8kg. Ale dziś doj**ie nogi to w niedziel będzie z 2kg więcej :D aah odebrałem też wyniki badań i jak na tyle startów i raptem 3tyg z groszem po zawodach jest ok ;-) z watroby ALT tylko 2x norma ale ot pewno trening i zarcie, reszta w normie lipidy by mogły [...]

    Odpowiedzi: 12349 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/30/2018 9:31:37 AM Liczba szacunów: 1
  • Hej chlopaki mam pytanie dostalem wyniki badan Tsh 1,650 limit 0,270---4200 Ft4 1,46 limit 0,93----1,70 FSH 3,48. Limit 1,50----12,40 Lh. 3,08. Limit 1,70----8,60 Estradiol 29 limit 11,30----43,20 Prolaktyna 12,10 limit 4,04---15,20 Test. 370 limit 280---800 Insulina 12,49 limit 2,6---24,9 Glukoza. 96,60 limit 70---99 Wskaznik homa-ir 2.96 limit [...]

    Odpowiedzi: 26300 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/21/2020 11:37:16 AM Liczba szacunów: 0
  • Hej chlopaki mam pytanie dostalem wyniki badan Tsh 1,650 limit 0,270---4200 Ft4 1,46 limit 0,93----1,70 FSH 3,48. Limit 1,50----12,40 Lh. 3,08. Limit 1,70----8,60 Estradiol 29 limit 11,30----43,20 Prolaktyna 12,10 limit 4,04---15,20 Test. 370 limit 280---800 Insulina 12,49 limit 2,6---24,9 Glukoza. 96,60 limit 70---99 Wskaznik homa-ir 2.96 limit [...]

    Odpowiedzi: 26300 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 1/21/2020 12:07:33 PM Liczba szacunów: 5